El PSC proposa que Girona sigui una destinació turística intel·ligent

La ciutat passaria a adherir-se a SEGGITTUR, que es dedica a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques, però hauria de complir una sèrie de requisits per aconseguir l'excel·lència d'aquesta entitat

Les regidores socialistes Bea Esporrín i Cristina Cots, aquest matí.

Les regidores socialistes Bea Esporrín i Cristina Cots, aquest matí. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

El PSC-Girona pel Canvi presentarà una moció en el ple municipal de dilluns i proposarà que la ciutat es converteixi en una destinació turística intel·ligent. La iniciativa pretén que Girona s'adhereixi a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents impulsada per SEGITTUR. La idea va sorgir de l'entitat en el marc del Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015, i genera els mecanismes adequats per a facilitar la ràpida incorporació d'innovacions a les destinacions.

Si el consistori gironí acaba acceptant la proposta dels socialistes en el pròxim plenari, Girona s'adheriria a aquesta xarxa. Tanmateix, hauria de complir el 80% dels 97 requisits i dels 260 indicadors establerts per SEGITTUR per poder excel·lir dins la xarxa, cosa que a Espanya ho han fet ciutats com Màlaga, Bilbao o Barcelona. Aquesta última, el passat mes de desembre. En tot cas, els requisits i indicadors a superar dins l'àmbit del turisme estan emmarcats en cinc eixos diferents: governança, tecnologia, innovació, accessibilitat i sostenibilitat.

Segons SEGITTUR, una destinació turística intel·ligent ha de ser innovadora i ha d'estar consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda. A més, ha de garantir el desenvolupament sostenible del territori turístic, accessible per a tots, i facilitar la interacció i integració del visitant amb l'entorn. També incrementar la qualitat de la seva experiència en la destinació i millorar la qualitat de vida del resident.

«Girona és un lloc molt visitat, però s'han d'aprofitar les noves tecnologies», ha explicat aquest matí la regidora socialista Cristina Cots. Per aquest motiu, demanen a l'Ajuntament «fer un pas més enllà amb el turisme». També ha explicat que el turisme a la ciutat ja està desestacionalitzat amb esdeveniments esportius o Temps de Flors, però «cal desenvolupar noves fórmules», ha conclòs la regidora.