La UdG ampliarà el Campus de Montilivi

La universitat construirà en els pròxims anys un edifici anomenat Aulari Nord, a prop de l’Escola Politècnica Superior

Estarà destinat a usos docents i s’estudia aixecar-ne dos més, un per serveis i un altre pels estudiants, i eliminar els barracons

La proposta de l’edifici de l’Aulari Nord de la UdG que s’ubicarà al Campus de Montilivi, al costat de l’Escola Politècnica Superior.

La proposta de l’edifici de l’Aulari Nord de la UdG que s’ubicarà al Campus de Montilivi, al costat de l’Escola Politècnica Superior. / UdG

Josep Coll

Josep Coll

La Universitat de Girona ampliarà en els pròxims anys el Campus de Montilivi davant la manca d’espai en els edificis ja existents. I és que la institució ha anat creixent amb el pas del temps i les instal·lacions que té ara s’han quedat petites i tenen una alta ocupació. Per això, un primer objectiu és construir un edifici que s’anomenarà Aulari Nord, pròxim a la seu de l’Escola Politècnica Superior i on ara hi ha uns mòduls prefabricats. De fet, aquest nou edifici docent estaria molt vinculat a l’Escola Politècnica Superior, ja que el programa inclou gran part d’espais d’aquesta. L’edifici estarà destinat a ús docent, aules o laboratoris.

Ara s’ha tret a licitació la prestació del servei de redactar el projecte bàsic i executiu i direcció de l’obra per la construcció de la primera fase de l’Aulari Nord al Campus de Montilivi de la UdG per un preu de sortida de 536.563,36 euros (IVA inclòs). En tot cas, sembla que no serà fins al 2026 que aquest nou edifici sigui una realitat. A més, en aquests dos anys només es construirà una part de l’immoble. Segons detallen els plecs del projecte, durant el 2024 es farà la fase de redacció del projecte per 303.239,52 euros. Mentrestant, entre 2025 i 2026 es farà l’execució de les obres per 233.323,84 euros.

La previsió és que la primera fase s’allargui durant gairebé dos anys. Segons els terminis, durant els primers dos mesos es farà el projecte bàsic i el projecte per l’obtenció de la llicència ambiental i d’activitats. Un cop finalitzat aquest procés i durant el següent mig any es durà a terme el projecte executiu, l’estudi de seguretat i el certificat d’eficiència energètica en fase projecte. Per últim, al llarg d’un any i mig es farà la direcció de les obres i les instal·lacions i la direcció de l’adequació a la llicència ambiental, a part d’obtenir el certificat final d’obra i documentació final d’obra i as built i el que acredita el d’eficiència energètica. Per això, no serà fins al 2026 que haurà conclòs la primera fase de l’Aulari Nord.

Els nous espais previstos al campus de Montilivi.

Els nous espais previstos al campus de Montilivi. / DdG

Dos edificis més

El nou edifici quedaria configurat per dues barres d’edificació al voltant d’un pati central cobert. Tanmateix, en aquesta primera fase només es preveu construir únicament una de les dues barres que configuren l’edifici, així com una petita part de l’espai central de relació. Per tant, en la primera fase es construirà en una superfície de 3.310 metres quadrats dels 6.170 que es preveuen un cop completat tot l’edifici. En tot cas, s’haurà de tenir en compte aquells condicionants que poden afectar en l’execució de la segona fase, encara sense data d’inici del projecte, com poden ser les connexions, escales o evacuacions.

A part de l’Aulari Nord, destinat a la docència, es contempla la construcció de dos edificis més en els pròxims anys. Per una banda, l’edifici de serveis, que s’ubicaria al costat de l’aulari comú i l’Institut de Medi Ambient, a tocar de la rotonda de Montilivi. Per altra banda, també es planteja un edifici d’estudiants al lloc on hi ha ara el Centre d’Informació i Atenció als Estudiants, que s’ampliaria amb una nova planta. Tot i així, aquesta última proposta és prematura i fonts de la UdG expliquen que l’edifici d’estudiants va lligat al futur projecte de la nova residència, que està pendent de rebre l’aprovació del pla especial presentat que servirà de base per a redactar el projecte.

La construcció d’aquests tres edificis permetria eliminar de manera definitiva els mòduls prefabricats que ara hi ha al Campus de Montilivi, a més de guanyar espai per més dependències. El document on es recullen diferents informacions sobre el projecte també detalla que el Campus de Montilivi encara té potencial per créixer més, amb noves edificacions, tot i que sembla que, de moment, només es farien aquestes tres.

Subscriu-te per seguir llegint