L’Institut La Miquela de Bescanó, Premi Participa a l'Escola

Per un projecte per conscienciar sobre el canvi climàtic com ara potenciar el reciclatge a l’aula, dissenyar campanyes sobre la biodiversitat i incentivar la compra a granel i les bosses reutilitzables

el logotip del premi.

el logotip del premi. / DdG

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El jurat del Premi Participa a l’Escola ha emès el seu veredicte referent a les candidatures presentades per a l’edició 2023. Així, enguany el Premi Participa a l’Escola ha reconegut el treball de quatre centres educatius que han desenvolupat experiències participatives durant el curs, en què l’alumnat s’ha involucrat en la vida del centre. En la categoria de municipis de fins a 20.000 habitants, s'ha distingit l’Institut La Miquela de Bescanó i l’Escola Enric Grau Fontseré de Flix.

El jurat ha valorat que els projectes distingits fomenten els valors democràtics entre els infants i els joves, a més de tenir una vocació d’implicació amb la societat. En concret, ha tingut en compte aspectes com l’apoderament de l’alumnat, l’impacte i la transformació de l’entorn, la sostenibilitat, la inclusió i la diversitat.

El tribunal està format per representants de la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, dues persones de centres educatius guardonats en convocatòries anteriors, i una persona experta en el camp de la participació juvenil.

El premi

El Premi Participa a l’Escola distingeix anualment centres que han dut a terme durant el curs experiències per promoure i facilitar la participació i la cultura democràtica com a eina de transformació social. Té dues categories: una per a centres ubicats en municipis de fins a 20.000 habitants, i una altra per als que superen aquest nombre.

Des de la passada edició, l’import total del premi és de 32.000 euros, i es reconeixen quatre centres, dos per a cada categoria, amb un import de 8.000 euros cadascun.

El projecte

L’Institut La Miquela de Bescanó ha estat premiat pel projecte “Ha arribat l’hora d’actuar, fem-ho bé”. Es tracta d’un seguit d’iniciatives, impulsades per l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat per conscienciar sobre el canvi climàtic, com ara potenciar el reciclatge a l’aula, dissenyar campanyes sobre la biodiversitat i incentivar la compra a granel i les bosses reutilitzables.

Els altres centres premiats són l’Escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat i l’Institut Ca n’Oriac de Sabadell.