Detenen un piròman que va cremar contenidors i va causar danys en una façana del barri de Pont Major

L’home de 35 anys també està acusat de trencament de l’ordre de no apropament a la seva exparella perquè es va acostar a menys de 200 metres del domicili

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Municipal de Girona ha detingut el presumpte autor de la crema de contenidors al barri de Pont Major. Es tracta d’un home de 35 anys, el qual se l’acusa de cremar tres contenidors i de danyar la façana d’un edifici. A més, també ha estat detingut per trencar l’ordre de no apropament a la seva exparella.

Els fets van tenir lloc el passat 17 de gener al voltant de les onze la nit. Van cremar un total de tres contenidors del carrer de l’Illa de Formentera i es va danyar la façana de l’edifici més proper, el número 41 d'aquest mateix vial. En total, el valor dels danys ascendeix fins als 2.435,73 euros, informa l'ajuntament.

Després de presentar denúncia, tant l’Ajuntament per la crema de contenidor com la persona propietària pels danys a la façana, la Policia Municipal de Girona va iniciar una investigació per aclarir els fets. Un cop visionades les imatges de les càmeres de seguretat de diferents establiments, van poder identificar el presumpte autor dels fets i van procedir a dur les tasques pertinents per tal de localitzar-lo. Finalment, se’l va detenir aquest dijous cap a les dotze del migdia a la plaça de la Independència.

L’home està detingut per un delicte de danys i, a més, per un delicte de trencament de l’ordre de no apropament a menys de 200 metres i qualsevol mena de comunicació amb la seva exparella per diverses denúncies per violència de gènere. A través de les imatges de la crema de contenidors, va poder acreditar que s’havia apropat a menys de 200 metres del domicili.

Un cop fetes les diligències per part de la Policia Municipal de Girona, van traslladar el detingut a Mossos d’Esquadra. Aquest matí, ha passat a disposició judicial. 

En recerca

La Policia Municipal de Girona també busca un altre piròman que va provocar el dia 20 de gener sis incendis de contenidors. Aquets van causar molts danys: van cremar 21 contenidors i vuit vehicles -cinc cotxes i tres motos-, cinc d'ells cal recordar, en un sol incendi.

A banda, els focs van causar danys en diverses façanes. En una d'elles del barri de Montilivi, l'alta temperatura i les flames van fer malbé persianes i finestres. Sortosament, cap dels incendis va deixar ferits, però els Bombers en el carrer castell de Soterra van haver de revisar un bloc de pisos pel fort fum que hi va entrar també.

La reposició dels 21 contenidors cremats durant la nit i matinada va tenir un cost de 16.861 euros, segons dades facilitades per l'ajuntament de Girona.