Girona aprova l’ampliació de les voreres del carrer Figuerola per portar-lo a licitació

El cost és d’uns 133.000 euros i inclou la millora de la il·luminació

El projecte provocarà l’eliminació dels aparcaments

El tram del carrer Figuerola que es reformarà.

El tram del carrer Figuerola que es reformarà. / Marc Martí

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona preveu aprovar avui l’ampliació de les voreres del carrer Figuerola en el tram comprès entre l’avingudaramon Folch i el carrer Bonastruc de Porta. El projecte ja es va aprovar inicialment i ara tirarà endavant ja que no hi ha hagut cap al·legació. El següent pas és licitar les obres, per uns 133.000 euros, a l’espera que les empreses interessades facin les seves ofertes i es puguin adjudicar els treballs.

Està previst que l’actuació tingui una durada de sis mesos. La superfície directament afectada per les obres és d’uns 1.303,30 metres quadrats aproximadament.

El projecte

Per ampliar les voreres, s’eliminaran els aparcaments existents d’aquest tram del carrer i, per tant, no es permetrà ni l’estacionament ni la parada de cap vehicle. Tanmateix, es mantindrà una zona de càrrega i descàrrega a tocar de l’avinguda de Ramon Folch.

En concret, s’ampliaran les dues voreres de banda i banda del carrer fins a una amplada d’entre 2,30 i 2,10 metres. Actualment, la secció està formada per una vorera de 1,15 metres i una altra de 1,25 metres, mentre que la calçada d’un sentit de circulació i un aparcament sumen cinc metres i mig.

Alhora, es canviaran les lluminàries que hi ha enganxades a les façanes per fanals, per tal que el carrer tingui més llum.

Es tracta d’una proposta feta pels veïns i veïnes en el marc dels pressupostos participats dels anys 2018 i 2019.

Subscriu-te per seguir llegint