Tres empreses opten al servei de socorrisme de les piscines de Girona

El preu és de 415.459 euros per dos anys i hi haurà d’haver una persona a Palau i Can Gibert i almenys dos a la Devesa

La piscina de Can Gibert en una imatge d’arxiu.

La piscina de Can Gibert en una imatge d’arxiu. / Aj. de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Tres empreses opten als serveis de socorrisme i primers auxilis de les piscines municipals de Palau, Santa Eugènia - Can Gibert del Pla i les piscines municipals d’estiu de la zona esportiva de la Devesa per, almenys, els dos pròxims anys. L’import de licitació és de 415.459,28 euros per dos anys i es podrà prorrogar dues anualitats més si les dues parts ho consideren oportú. Una empresa és de Barcelona, una altra és de Madrid i la tercera és de Palma de Mallorca.

El servei es portarà a terme de dilluns a diumenge seguint els horaris de cada instal·lació. L’objectiu principal és prevenir riscos i accidents a les persones usuàries de les piscines municipals, vetllar per la seva seguretat i integritat i prestar en cas necessari, els primers auxilis bàsics i fer la derivació als serveis mèdics sanitaris corresponents quan es consideri oportú.

Català i castellà

A Palau i a Santa Eugènia- Can Gibert del Pla hi haurà d’haver sempre un socorrista. A la Devesa n’hi haurà d’haver sempre almenys dos. A més a més, al juliol, els festius i en caps de setmana, n’hi haurà d’haver un tercer. Hauran de fer informes, conèixer el català i el castellà, tenir una farmaciola portàtil d’urgències, un desfibril·lador i equip complet d’oxigenoteràpia portàtil amb bombona d’oxigen de dos litres. No utilitzar aparells que puguin entorpir la seva atenció com ara llibres, auriculars o mòbils.

Descartada per un minut

Una quarta empresa va presentar l’oferta però s’ha considerat que ho va fer fora de termini perquè va enviar la documentació un minut més tard de l’hora previst com a punt i final. Va al·legar que hi havia hagut problemes informàtics però la mesa de contractació no ha validat aquesta versió i ha recordat que ampliar el termini vulneraria vulneració el principi d’igualtat. 

Subscriu-te per seguir llegint