Llagostera commemora amb una ofrena floral el Dia Nacional de l'Exili

L’acte ha comptat amb la presència i el suport de tots els grups polítics amb representació municipal

L'ofrena de flors a Llagostera per commemorar el Dia Nacional de l'Exili

L'ofrena de flors a Llagostera per commemorar el Dia Nacional de l'Exili / Marc Sureda

DdG

Llagostera ha commemorat aquest diumenge el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació amb una ofrena floral a la plaça de l’Exili, en record de totes les persones que van lluitar per la llibertat i van patir exili, deportació o mort.

L’acte ha comptat amb la presència i el suport de tots els grups polítics amb representació municipal, l’ANC Llagostera i la participació de l’Escola de Música de Llagostera, la cantant Sara López i els grups del Taller de veu i Canto perquè vull.

La commemoració del Dia Nacional de l'Exili a Llagostera.

La commemoració del Dia Nacional de l'Exili a Llagostera. / Marc Sureda

Dia Nacional de l'Exili i la Deportació

 El Dia Nacional de l'Exili i la Deportació –des que va ser instauradt per la Generalitat, l'any 2017– recorda els milers de persones que van emprendre el camí de l'exili, un cop acabada la Guerra Civil.

Els qui llavors eren màxims representants de les institucions republicanes ‒el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys; el president del Govern Basc, José Antonio de Aguirre; el president de la República espanyola, Manuel Azaña, i el president de les Corts espanyoles, Diego Martínez Barrio‒ van fugir de l'ofensiva franquista pel coll de Lli, juntament amb centenars de militars i civils, com el poeta Pere Quart o l'escriptora Mercè Rodoreda, entre d'altres.