Més de 150 activitats de difusió de la lectura en divuit pobles en la nova edició d’«Al Gironès llegim!»

Gemma Humet serà l’encarregada de tancar l’edició.

Gemma Humet serà l’encarregada de tancar l’edició. / DdG

DdG

La nova edició d’«Al Gironès Llegim!», compta amb la participació de divuit pobles, el Consorci de Normalització Lingüística i la coordinació del Consell Comarcal de Gironès. S’han previst unes 150 activitats de difusió de la lectura des d’aquest mes de febrer fins al dia abans de Sant Jordi. Totes les activitats programades són gratuïtes i obertes a tothom. 

Aquesta edició del projecte de difusió de la lectura al Gironès compta amb sessions de contes infantils, clubs de lectura, conferències, caminades literàries, exposicions, representacions teatrals vinculades als llibres, recitals de poesia, tallers, jocs i padrins lectors, entre d’altres.

Els objectius del projecte cultural i turístic són fomentar la creació i la difusió d’activitats de foment de la lectura; crear una xarxa d’ajuntaments que visibilitzi més aquesta programació; i potenciar que el públic també participi en activitats d’altres municipis. Així ho van ressaltar l’alcalde de Flaçà, Joan Adroher, i el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Robert Mundet, en la presentació de la programació al Casal de Flaçà. 

Cada edició del programa s’inicia o finalitza amb un concert relacionat amb la literatura. La programació d’«Al Gironès Llegim!» d’enguany, culminarà el 12 d’abril amb el concert de cloenda a la plaça de l’Església de Sant Jordi Desvalls amb l’actuació de la cantant i pianista Gemma Humet en un concert que serà d’entrada gratuïta.