Acord entre Quart i la Generalitat per fomentar la promoció del Museu de la Terrissa

Gràcies a aquest nou acord, les persones titulars del carnet d’artesà gaudiran d’un 50% de descompte al preu de l’entrada a l'equipament cultural

La signatura de l’acord de col·laboració

La signatura de l’acord de col·laboració / Ajuntament de Quart

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Quart i el Govern de la Generalitat, per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, han signat un acord de col·laboració en el marc del Programa d’Avantatges i Serveis del Carnet d’Artesà i Artesana, segons el qual les persones que en siguin titulars podran gaudir del 50% de descompte en el preu de l’entrada al Museu de la Terrissa de Quart.

Aquest acord, signat entre l’alcalde de Quart, Ferran Rodero i Tomàs; i la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, té com a objectiu, per una banda, fomentar la promoció i difusió del Museu de la Terrissa de Quart, i, per altra banda, augmentar la visibilitat i incrementar el prestigi de l’artesania en la societat.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero i Tomàs, ha assenyalat que «d’ençà que vam entrar al govern, una de les nostres prioritats ha estat la recuperació de la Terrissa com a pilar de la nostra identitat. Primer vam reobrir el Museu de la Terrissa de Quart, el qual es mantenia tancat des del 2020, i ara volem potenciar-lo amb l’objectiu que sigui un espai museístic de referència», i ha afegit que «per això, per nosaltres era essencial donar-lo a conèixer i posar-lo en relleu entre els artesans i artesanes del territori. Ara, gràcies a aquest nou acord amb el CCAM podrà ajudar-nos a esdevenir una realitat».

Agnès Russiñol i Amat, directora del CCAM, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Quart per «fomentar i nodrir» el Programa d’Avantatges i Serveis del Carnet d’Artesà i Artesana, «una actuació que hem impulsat amb l’objectiu de posar en valor aquesta acreditació voluntària de reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny d’un o més oficis artesanals, que actualment han obtingut 1.228 artesans i artesanes a Girona, de les 8.301 persones acreditades arreu del país», ha destacat la directora. «Un programa viu que ofereix un conjunt de serveis i facilitats per a les persones titulars del carnet, al qual s’aniran incorporant noves propostes i serveis de diferents empreses i entitats», ha ressaltat Russiñol.

Segons ha explicat l'Ajuntament en un comunicat, aquest acord té vigència fins al 31 de desembre de 2024 i és prorrogable per a dos anys més.

El carnet d’artesà/na que expedeix el CCAM és una acreditació voluntària a la qual pot accedir qualsevol persona que desenvolupi el seu ofici/s artesanalment com a reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny dins del seu àmbit.