Girona renova 190 llums de l’edifici consistorial per millorar l’eficiència energètica

Se substitueixen els focus per llums LED que són un 30% més eficients i que aporten un millor confort lumínic

Nova il·luminació al consistori.

Nova il·luminació al consistori. / Aj. de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona està renovant part dels llums de l’edifici consistorial per tal de millorar l’eficiència energètica. En concret, s’estan substituint per llums LED un total de 190 focus, el que representa el 40% del total que hi ha a l’edifici. Aquests nous llums que s’estan col·locant són un 30% més eficients i aporten un millor confort lumínic, segons ha informat l'Ajuntament. 

“Continuem apostant per la inversió en millores energètiques i ambientals a tots els edificis i serveis municipals, sigui instal·lant cobertes fotovoltaiques o canviant lluminàries tradicionals per lluminàries més eficients que milloren el confort lumínic i la protecció de l’entorn i, a més, suposen un estalvi econòmic molt important pel que fa al consum elèctric”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme de Proximitat de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí Arderiu.

Els treballs van començar a finals de gener. Primer s’han canviat un total de 120 llums i està previst que en les properes setmanes se’n renovin 70 més. En aquesta primera fase, s’han substituït els llums que estan situats a les zones comunes de l’edifici, principalment els passadissos, de la segona i tercera planta. A final d’aquest primer trimestre, s’iniciarà una segona intervenció en altres zones de treball del mateix edifici.