Èxit d’assistència en la jornada de portes obertes de l’Idibgi a Salt

Prop de 200 persones s’han apropat a les noves instal·lacions per conèixer els últims projectes en marxa

El centre duplica el nombre d'investigadores que lideren un grup de recerca

Una de les investigadores explicant un projecte sobre la Síndrome de l’Ovari Poliquístic.

Una de les investigadores explicant un projecte sobre la Síndrome de l’Ovari Poliquístic. / Idibgi

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Prop de 200 persones van poder descobrir ahir la recerca biomèdica de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) a la Jornada de Portes Obertes en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. 

Una trentena de voluntaris, la majoria dels quals investigadors del centre, van explicar diversos dels projectes que s’estan duent a terme vinculats a àmbits com pediatria, salut mental, càncer i nutrició, entre d’altres.

Entre els grups inscrits es va sortejar un exemplar del conte infantil Les Aventures de la Bio i la Medi, una iniciativa de l'Idibgi amb Pilarín Bayés i Martí Gironell d'autors. S'ha impulsat gràcies a l'Ajut Joan Oró de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Una investigadora explica un projecte sobre la investigació de l'ictus.

Una investigadora explica un projecte sobre la investigació de l'ictus. / Idibgi

L’últim any, l’Idibgi ha duplicat el número d’investigadores que lideren un grup de recerca, passant de 3 a 6, d’un total de 23 grups. Des del centre admeten que encara queda molta feina per fer, és per això que apliquen un Pla d’Igualtat amb més de 20 accions concretes, per continuar avançant cap a una recerca paritària.