Nova tarda de protestes al ple de Girona

Hi havia treballadors municipals i famílies de l'institut Ermessenda

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Nova tarda de protestes aprofitant el ple municipal ordinari a l'Ajuntament de Girona. La plaça del Vi s'ha omplert amb dos tipus de manifestacions. Per una banda, amb treballadors municipals reivindicant les millores salarials promeses des de fa mesos. També de famílies de l'institut Ermessenda que no volen marxar de la subseu del Casal Cartañà. L'alcalde, Lluc Salellas, sobre aquest punt, ha exposat que estava convençut que ben aviat podran "oferir una solució que beneficiï les famílies, la comunitat educativa i l'escola pública en general".

A l'interior del saló de sessions, s'ha llegit un manifest, on les famílies demanen seguir al Cartañà fins que no es construeixi el nou institut a la nau de l’antiga fàbrica Simon de la carretera de Barcelona.

A preguntes del PSC, la regidora d’Educació, Queralt Vila, ha anunciat que segueixen treballant conjuntament amb el Departament d’Educació per "trobar la millor solució possible" arran de la finalització del contracte de lloguer del Cartañà amb el Bisbat i ha recordar que ha de seguir els passos marcats per l'informe dels serveis jurídics. La representant municipal ha explicat que hi ha previstes noves reunions properament i ha anunciat que “aviat hi haurà novetats”. Ha deixat clar que a banda de resoldre aquest fet, també estan treballant per accelerar tot el relatiu a la nau de l'antiga Simon.