Primera formació per abordar la salut mental a l’esport juvenil

Un dels objectius va ser identificar senyals de risc de vulnerabilitat psicològica en els infants i els adolescents que practiquen esport

La formació que es va fer al Museu de la Terrissa de Quart.

La formació que es va fer al Museu de la Terrissa de Quart. / AJUNTAMENT DE QUART

Redacció

El Museu de la Terrissa de Quart va acollir fa uns dies al voltant de cinquanta tècnics esportius en una formació especialitzada a càrrec del psicòleg esportiu Pep Marí, amb l’objectiu d’adquirir les eines necessàries per treballar la salut mental entre joves i infants.

L’Ajuntament de Quart, el Consell Esportiu del Gironès i l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès, en el marc del projecte «Ocell de Foc» de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives; van impulsar i organitzar una formació per a persones joves entrenadors i entrenadores.

Els i les assistentes de la jornada representaven a una varietat d’entitats esportives, des de bàsquet, futbol sala, hoquei, vòlei, patinatge, gimnàstica rítmica i artística fins a taekwondo. També hi van ser presents representants i tècnics d’entitats locals i supramunicipals.

Aquest projecte sorgeix per la iniciativa de l’Ajuntament de Quart en resposta a la sol·licitud de les entitats esportives del municipi de poder dotar al seu personal tècnic de formació en l’àmbit de la salut mental, per tal de disposar d’eines i recursos per abordar possibles desafiaments entre joves i nens.

El regidor d’Esports, Ricard Ruiz, va assenyalar que «arran de la demanda de les entitats esportives del municipi, s’ha pogut planificar i articular la primera de les formacions específiques que permet capacitar de nous recursos al personal tècnic en l’àmbit de la salut mental en l’esport», i va afegir que «gràcies al Consell Comarcal del Gironès, aquesta primera formació ha estat impartida per un dels millors professionals referent en aquest camp».

Els objectius van incloure la identificació de signes de vulnerabilitat psicològica en nens i adolescents esportistes, oferir recursos als tècnics per promoure la salut mental dels joves i suggerir actuacions que afavoreixin el benestar mental dels esportistes.

En paraules de l’alcalde de Quart, Ferran Rodero, «amb aquesta nova formació fem un primer pas molt important per capacitar als entrenadors i les entrenadores i ajudar, així, als nostres infants i joves en situacions complexes».