Talen divuit arbres dels jardins de la Devesa que s’havien fragmentat per dins

L’Ajuntament diu que eren un «perill» en cas d’una ventada i que «aviat» plantarà altres exemplars

El PSC reclama que en actuacions d’aquest tipus s’informi prèviament i el regidor d’Acció Climàtica admet que va ser un error no fer-ho i que ho lamenta

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha fet talar divuit arbres que hi havia a l’interior dels jardins del parc de la Devesa perquè estaven «fragmentats internament». Són divuit acàcies que estaven situades al voltant de la font ornamental dels jardins. Aquesta actuació no va passar desapercebuda per moltes persones que passejaven per la zona el divendres i el cap de setmana que van quedar desconcertats en desconèixer què havia passat. 

El regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot, va explicar durant el ple de dilluns que les acàcies «eren de jardineria» i, per tant, diferents de les que es poden trobar al medi natural. «Envelleixen diferent i tenen riscos associats a eventuals episodis de ventades o a d’altres tipus», va explicar Cot que també va exposar que davant la possibilitat que fossin un «perill» es va decidir retirar-les.

Preguntes del PSC

Tot plegat, responia a diferents preguntes de la regidora del PSC Bea Esporrín que va explicar que molta gent no sabia què havia passat. Va demanar que en pròximes ocasions s’informi prèviament amb cartells informatius i va preguntar si estava previst plantar nous exemplars.

Cot va admetre que havia estat un «error» no haver informat prèviament que estava previst talar aquest seguit d’arbres.  «Va ser una actuació no precisament petita, sinó més aviat mitjana, que va veure molta gent», va admetre. En aquest sentit, va indicar que al seu compte de la xarxa instagram havia «lamentat» no haver avisat de la intervenció i va prometre «esmentar» aquest fet per properes actuacions similars que es puguin produir més endavant al parc de la Devesa o al medi natural.

Hi haurà arbres nous

El representant municipal va assenyalar que «tan aviat com sigui possible» es tornaran a plantar arbres al mateix indret. El regidor va explicar però, que podrien no ser acàcies sinó alguna altra espècie.

Els troncs dels arbres afectats van quedar amuntegats en un racó, pendents de retirar de la zona i les bases de les acàcies talades han quedat visibles al voltant de la font.

Subscriu-te per seguir llegint