La UdG tindrà un nou grau a partir del pròxim curs íntegrament en anglès

El Global Studies s'impartirà a la Facultat de Turisme, al campus del Barri Vell, i pretén ser una proposta innovadora que englobi diferents àmbits

La titulació preveu una estada internacional en el tercer curs i l’estudi d’una segona llengua estrangera a part de l’anglès

De cara al setembre la institució també estrenarà el grau de Nutrició Humana i Dietètica a l'EUSES, a part de dues noves dobles titulacions

La presentació del grau en Global Studies d'aquest matí.

La presentació del grau en Global Studies d'aquest matí. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

La Universitat de Girona tindrà un nou grau a partir del pròxim curs 2024-2025 que serà 100% en anglès. D'aquesta manera, el Global Studies serà primer grau que s'impartirà íntegrament en aquest idioma a la institució si només es compten els estudis propis, ja que a l'ERAM, el centre escrit, ja fa el grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia en anglès. La nova titulació es farà a la Facultat de Turisme, al campus del Barri Vell, i tindrà una seixantena de places disponibles. La proposta vol englobar diferents àmbits, com cultura, economia, dret, política o comunicació, entre d'altres. Per això, és una formació «transversal» i «polivalent», ha dit el rector de la UdG, Quim Salvi, en la presentació del Global Studies aquest matí.

El degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Majó, va comentar que el nou grau es fa en anglès perquè es vol deixar una «petjada més clara de la voluntat d'internacionalització de la universitat» i és un projecte que s'ha elaborat «a foc lent», però que hi havia «moltes ganes de fer-lo». En tot cas, el grau està pensat perquè «els nous joves puguin encarar el món per provocar canvis». De fet, i amb la voluntat d'abraçar diferents àmbits, el Global Studies oferirà un ampli ventall de sortides professionals, com ara la d'assessors, treballar en el tercer sector, en comunicació o d'analistes a organitzacions internacionals, entre d'altres.

A part, un dels coordinadors del nou grau, Sebastián Ruiz, també ha apuntat que el perfil d'estudiant per la titulació és la d'una persona «curiosa», que tingui la voluntat de «conèixer més i millor altres realitats». Ruiz ha dit que la intenció era tenir professors que vinguin de diferents branques per «barrejar coneixements». Per altra banda, l'altra coordinadora, Anaïs Varo, ha reiterat la idea d'uns estudis per «canviar el món».

Diferents mòduls

Varo també ha apuntat que l’estructura de la titulació seria «modular» i que es diferenciaria de la «mirada disciplinària de la majoria dels graus». En aquest sentit, el grau estarà dividit en quatre mòduls principals. El primer estarà enfocat en «entendre el món», per poder abordar problemes «reals». A banda, es faran mòduls en «analitzar el món global» i altres posaran la lupa en «repensar» el futur.

Per altra banda, la titulació preveu una estada internacional pels estudiants de tercer curs. També l’estudi d’una segona llengua estrangera més enllà de l’anglès, una part d’optatives «orientades a la formació» i unes pràctiques. Finalment, la intenció és que el treball de final de grau estigui enfocat en «una mirada interna de cap on es vol anar».

Nova titulació a l'EUSES

En paral·lel, la institució gironina estrenarà una altra titulació de cara al setembre. En aquest cas, serà el grau de Nutrició Humana i Dietètica que es farà l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) i comptarà amb quaranta places. Aquest nou grau arriba per «completar l'oferta formativa en l'àmbit de la salut», ha assenyalat Salvi. A part, la UdG també tindrà dues noves titulacions a partir del pròxim curs. Es tracta del doble grau en Filologia Catalana i Filologia Hispànica, i el que uneix, precisament, el nou de Global Studies amb el de Turisme.

Aquestes dues titulacions i les més de cinquanta titulacions que s’ofereixen actualment a la UdG (sumant les dels centres adscrits) són les que s’oferiran als 4.000 inscrits de 61 instituts diferents que demà visitaran els diferents campus de la institució amb motiu de la jornada de portes obertes. «Hi ha un interès creixent dels estudiants», ha afirmat Quim Salvi.