L'intent d'ocupació d'un pis de Salt acaba amb enfrontaments amb la policia i cinc detinguts

Tres dones i dos menors eren dins del pis, la policia els convenç que abandonin el domicili però uns familiars hi tornen per ocupar-lo i agredeixen els agents

Dos mossos van resultar ferits

El fort desplegament policia davant del bloc de Salt on es va produir l'ocupació

El fort desplegament policia davant del bloc de Salt on es va produir l'ocupació / Vox

Eva Batlle

Eva Batlle

Cinc detinguts. Aquest és el resultat d'un intent d'ocupació d'un habitatge aquest dijous a Salt. Els Mossos d'Esquadra amb el suport de la Policia Local de Salt van actuar per treure les persones que havien entrat al domicili d'un bloc del centre de la població i dos agents dels Mossos van acabar ferits perquè hi va haver enfrontaments. Els cinc arrestats ho estan per atemptat contra els agents de l'autoritat i també hi ha dues investigades pel mateix i per danys.

Tot el cas quan la policia va rebre l'avís de l'empresa de seguretat privada que gestiona l'alarma del pis que acabaven d'ocupar un pis del carrer de Francesc Macià. Això va ser cap a tres quarts de set del vespre i la policia ràpidament es va dirigir al lloc. Van arribar al domicili i van comprovar que a l'interior hi havia tres dones i dos menors d'edat.

Els Mossos van mediar amb aquestes perquè abandonessin el pis, però la feina va ser llarga, hi van estar més d'una hora i mitja. Finalment, segons confirmen els Mossos, van aconseguir que volguessin marxar i també els van assessorar per com dirigir-se als serveis socials, entre altres. Una de les dones estava a més embarassada i no va voler atenció mèdica i es va negar al seu traslladat a l'hospital.

Les dones i els dos menors van abandonar el pis i en aquell moment, es va començar a torçar tot. A la zona es va incrementar la presència policial -a banda de policies de seguretat ciutadana també s'hi van unir de l'ARRO- perquè van aparèixer un grup de familiars d'aquestes dones que van intentar tornar a entrar al pis ocupat. Ho van fer usant la força i no van dubtar a enfrontar-se amb la policia i els van agredir a cops.

Cinc arrestats i danys

Pels volts de dos quarts de nou, l'actuació va acabar amb la detenció de cinc persones. Quatre homes d'entre 18 i 35 anys i una dona de 18 anys -que és una de les que havia ocupat el pis-, tots ells acusats de ser presumptes autors d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. La dona de 18 anys també està acusada d'un delicte d'ocupació. Dels arrestats només un, que té 24 anys, comptava amb antecedents previs. 

Les altres dues dones que hi havia a la zona van acabar com a investigades i es van fer càrrec dels menors. Se les va denunciar per ocupació d'immobles i danys. Ja que van fer destrosses per accedir al pis: van fer danys a la porta i el sistema d'alarmes, que va acabar trencat. Els detinguts passaran a disposició en les hores vinents davant del jutjat en funcions de guàrdia de Girona.

Arran d'aquesta desocupació, dos agents dels Mossos van acabar amb lesions amb luxacions i erosions.

Arran de la gran presència policial i de curiosos també a la zona es va tallar el carrer al trànsit rodat.