El Festival Internacional del Circ de Girona batrà el rècord de trapezistes en una mateixa atracció amb quinze artistes

El certamen convida una companyia d'il·lusionisme còmic catalana

Aleix Freixas / ACN

Aleix Freixas / ACN

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona batrà el rècord de trapezistes actuant en una mateixa atracció amb quinze artistes actuant-hi. A més, serà la tercera ocasió en què un circ acull un espectacle amb tres trapezis volant en paral·lel. Els encarregats de fer-ho seran els xilens The Flying González que ja havien actuat en la segona edició del festival. Aquest dimarts els artistes han fet els primers assajos a la carpa del festival, ubicada al camp de Mart de la Devesa abans de l'estrena d'aquest dijous. Entre les atraccions convidades també hi haurà la major companyia que fa malabars amb gerros i una parella d'il·lusionistes còmics catalans.

El Festival Internacional del Circ de Girona escalfa motors per a la 12a edició que arrencarà aquest dijous al vespre amb el primer passi de l'espectacle blau. Enguany hi haurà 24 atraccions que per primera vegada es podran veure en la pista d'un circ europeu. Com és habitual, el festival reparteix les companyies en dos espectacles diferents: el blau i el vermell. D'entre tots ells, se'n seleccionaran una desena que passaran a la gala final que es farà el dimarts de la setmana que ve. En ella s'escolliran els guanyadors de la 12a edició del festival.

Aquest 2024 el certamen circense ha decidit batre dos rècords. El primer d'ells el faran la companyia xilena The Flying González, que per primera vegada mostraran un espectacle de trapezis amb la participació de quinze artistes. A més, un d'ells intentarà fer un quàdruple salt mortal. Aquesta atracció serà la tercera vegada a la història en què un festival compti amb tres trapezis que funcionen al mateix temps, tot un repte logístic per garantir les mesures de seguretat. De fet, això obliga al circ a instal·lar la major xarxa protectora que havien instal·lat mai abans en el festival.

GIRONA FESTIVAL INTERNACIONAL DE CIRC ELEFANT D'OR PASSE GRAFICS

GIRONA FESTIVAL INTERNACIONAL DE CIRC ELEFANT D'OR PASSE GRAFICS / Marc Martí

The Flying González ja va participar en la segona edició del Festival Elefant d'Or, quan es feia a Figueres. En aquella ocasió, l'espectacle va permetre que un dels artistes signés un contracte amb el Cirque du Soleil i actualment està treballant a Las Vegas. Jonathan González torna aquest 2024 amb la seva companyia original i participarà en aquest espectacle de tres trapezis.

L'altre dels rècords que batrà el Festival Internacional del Circ de Girona és el de major nombre de malabaristes amb gerros. Serà de la mà de Nanchong Culture Art Exchange Development Center, que presentarà els guanyadors de la última edició del China International Circus Festival de Wuqiao, que es va fer a la tardor.

Així serà el Festival del Circ de Girona aquest 2024

ACN

Participació catalana

En la 12a edició del festival també hi haurà presència catalana amb els il·lusionistes Ramó i Alegria. Es tracta d'un duo que els organitzadors van descobrir en un festival de circ a la Xina. Ara presentaran aquest espectacle d'il·lusionisme còmic a la pista gironina. El director del festival ha recordat que el circ és "una disciplina que no té la barrera idiomàtica" i això permet que els artistes puguin actuar arreu del món. Per això apunta que la companyia catalana podrà utilitzar el trampolí del certamen gironí per promocionar-se arreu del món.