Girona canvia contenidors de lloc perquè, si cremen, no afectin els edificis

Els del carrer Solterra ara són al carrer Emili Grahit que té la vorera més ampla

Els que hi havia en un grup del carrer Pare Coll s’han repartit a altres punts pròxims

Façana d'un edifici del carrer Solterra afectat pel fum i les flames, on hi havia contenidors.

Façana d'un edifici del carrer Solterra afectat pel fum i les flames, on hi havia contenidors. / Gemma Martínez /X

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona ha canviat de lloc diversos grups de contenidors per evitar que, si algú els hi cala foc, el fum i les flames puguin acabar afectant les façanes dels blocs de pisos i els comerços més propers al punt de l’incendi. Per exemple, s’ha traslladat els contenidors que hi havia davant del número 2 del carrer Solterra. Ara estan situats a 2 a davant del número 62 del carrer Emili Grahit. En aquest punt la vorera és bastant més ampla que al carrer Solterra, on encara es pot veure un edifici ennegrit per les flames i el fum d’un foc recent. 

La regidora del barri, Gemma Martínez, ha explicat que està en converses amb l’Associació de Veïns per estudiar altres possibles reubicacions a la zona. També hi ha hagut canvis al carrer Pare Coll, al barri de Sant Narcís. En aquest cas, s’ha eliminat el grup de contenidors que hi havia a l'alçada del número 20. Per compensar-ho, s’han reforçat les tres àrees més properes amb un contenidor més a cadascuna (en una àrea, rebuig; en l’altra, envasos, i en l’altra, paper).

Els contenidors a la nova ubicació, el carrer Emili Grahit, amb vorera més ampla.

Els contenidors a la nova ubicació, el carrer Emili Grahit, amb vorera més ampla. / Gemma Martínez /X

Fonts municipals han volgut deixar clar però, que a finals d’any s’iniciarà el canvi del sistema de recollida de residus de la ciutat i que s’implantarà el porta a porta o els contenidors intel·ligents i que això permetrà reduir l’espai que ocupen les illes de contenidors, que passaran dels cinc actuals a només dos, i alhora també suposarà un canvi a nivell de ciutat de les ubicacions.

Subscriu-te per seguir llegint