Girona s’uneix a una iniciativa europea per connectar la Unió Europea amb el món local

Es tracta del projecte de la Comissió Europea “Building Europe with Local Councilors” (BELC)  ¡

El regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer, és a Brussel·les a la primera trobada de la xarxa

Xavier Aldeguer, durant la trobada.

Xavier Aldeguer, durant la trobada. / Ajuntament de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona s’ha unit al projecte de la Comissió Europea “Building Europe with Local Councilors” (BELC) -Construint Europa amb les Autoritats Locals-, una iniciativa europea per connectar la Unió Europea amb el món local. El projecte té com a objectiu construir una xarxa d’electes locals que serveixin d’enllaç entre allò que passa en territori europeu i en àmbit local, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Aquesta setmana, el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer i Manté, és a Brussel·les per assistir a la primera trobada de la xarxa. L’esdeveniment, que va començar dilluns i finalitza aquesta tarda, reuneix els regidors i regidores representants de la xarxa de Catalunya i de les Illes Balears.

 

“Es tracta d’apropar les polítiques europees a les necessitats dels ajuntaments, trobar punts de connexió entre les diferents institucions per conèixer les estratègies i les prioritzacions polítiques. Els ajuntaments hem de deixar de ser membres passius que es limiten a veure passar polítiques i finançaments europeus, i passar a estar en àmbits on puguem influir amb propostes que donin solucions a algunes de les necessitats que tenen els nostres municipis”, ha explicat el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat del consistori, Xavier Aldeguer i Manté.

El programa inclou xerrades, col·loquis i reunions, i s’hi tracten temes com la millora de la comunicació sobre la Unió Europea; els fons europeus, entre els quals els fons NextGenerationEU; les ciutats sostenibles i la transformació dels paisatges urbans; la crisi energètica i la transició verda; la gestió sostenible de l’aigua o la democràcia, i les properes eleccions europees del 2024. Els regidors i regidores també han tingut l’oportunitat de visitar el Parlament Europeu.

Els participants de la trobada.

Els participants de la trobada. / Ajuntament de Girona

Els participants

A banda de l’Ajuntament de Girona, en la trobada hi han assistit representants dels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, Santa Coloma de Gramenet, Campdevànol, Tarragona, Manresa, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Castelldefels, Caldes de Montbui, Santanyí, Esparreguera, Masquefa, Calvià i Terrassa.