Un home n'ataca un altre amb un matxet a Girona i li amputa una mà

La víctima està ingressada a l'Àrea de Crítics de l'hospital Trueta

Els Mossos d'Esquadra van poder identificar l'agressor després dels fets i la Policia Municipal l'ha arrestat aquest matí

L'entrada de l'hospital Josep Trueta de Girona, en una foto d'arxiu.

L'entrada de l'hospital Josep Trueta de Girona, en una foto d'arxiu. / ANIOL RESCLOSA

Una baralla entre dos homes ha acabat amb un ferit molt greu. Un dels implicats ha utilitzat un matxet i ha causat diverses ferides d'arma blanca a l'altre. Cosa que li ha suposat entre altres, l'amputació d'una mà. El ferit té 34 anys i està ingressat des d'aquest dimarts a la nit a l'Àrea de Crítics de l'hospital Josep Trueta de Girona.

Pel que fa al presumpte autor de l'agressió s'ha pogut detenir aquest matí al barri de Sant Eugènia. Els Mossos d'Esquadravan poder-lo identificar després dels fets i aquest matí la Policia Municipal de Girona l'ha localitzat i arrestat. Aquest té 30 anys i d'entrada està acusat de ser presumpte autor d'una temptativa d'homicidi dolós. Una qualificació que podria passar a lesions greus si l'evolució del ferit és positiva.

El motiu de l'agressió es desconeix i a banda, cal destacar que encara la policia no ha pogut prendre declaració al ferit encara per aclarir les circumstàncies de l'enfrontament. Tot això, s'apunta a una possible revenja. Ambdós implicats en el succés compten amb nombrosos antecedents policials i ja es coneixien prèviament.

Els fets es remunten a aquest dimarts cap a dos quarts d'onze de la nit, els Mossos d'Esquadra van haver d'anar fins a l'avinguda Sant Narcís en rebre l'avís per una baralla davant d'un bar. Un cop allà van trobar-se a l'home ferit greu que presentava diverses ferides provocades per un matxet -ganivet de carnisser- a la zona de l'abdomen i també de molt greus a la. Segons el relat dels testimonis, ambdós homes es van enfrontar, l'agressor va marxar de la zona un moment i després en va tornar amb un matxet a la mà i va atacar a l'altre amb l'arma blanca.

Ferides molt greus

Arran dels fets, el SEM el va evacuar el ferit amb una ambulància fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. L'home ha acabat amb una mà amputada per la gravetat de les ferides que presentava.

Pel que fa al seu estat, l'agredit està ingressat a l'Àrea de Crítics del centre sanitari on roman estable dins la gravetat, amb pronòstic reservat, segons informen des de l'hospital.

Els Mossos d'Esquadra de la seva banda del mateix moments dels fets van començar a indagar les circumstàncies de l'atac i sobre qui era el presumpte agressor. Gràcies als testimonis, van poder posar nom i cognoms a l'atacant, confirmen des del cos policial.

Des de llavors, el van començar a buscar i es va fer recerca per la ciutat. Finalment, la Policia Municipal de Girona l'ha localitzat aquest dimecres al matí cap a tres quarts de deu al carrer Costabona, al barri de Sant Eugènia.

La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Girona de la seva banda manté el cas obert.

Pel que fa al detingut acusat d'intent d'homicidi està previst que passi a disposició judicial en les pròximes hores.