Girona Centre Eix Comercial celebra els 25 anys amb un acte a La Mercè

L’acte acull un centenar de persones, repassa la trajectòria de l’associació i ret homenatge al qui va ser vint-i-un anys president, Josep Maria Noguer

Girona Centre Eix Comercial celebra els 25 anys de la seva creació

Girona Centre Eix Comercial celebra els 25 anys de la seva creació / Marc Martí Font

Josep Coll

Josep Coll

Girona Centre Eix Comercial ha celebrat aquest vespre a l’auditori de la Mercè els 25 anys de la seva fundació. Ho ha fet en una data especial, en l’últim dia del 25è aniversari, ja que demà, 28 de febrer, l’associació fa 26 anys. Es va decidir commemorar l’efemèride en l’últim dia del 25è aniversari perquè «hi ha projectes importants que s’han posat en marxa aquest any», com és el cas de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU) i altres que s’han «anat fent», ha dit la presidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena. 25 anys és un «nombre màgic», i ara «s’ha arribat a un punt» i es vol «pujar un esglaó més», també ha dit Ramírez de Cartagena.

Ha estat un acte que ha commemorat el «recorregut de l’associació», des dels seus orígens fins al punt en el qual es troba actualment. Per això, s'ha projectat un vídeo resum de la trajectòria de l’associació durant l’acte. A més, també es s'ha presentat el nou logo de l’associació, que té per objectiu «ser més oberta» i «no tancar-se únicament en el comerç».

Moltes sorpreses

L’acte ha comptat amb moments molt especials. Alguns, fins i tot, han estat sorpreses pel centenar de persones assistents. L’encarregada de presentar l’esdeveniment, la periodista i cantant Clara Sánchez-Castro, ha cantat la cançó d’aniversari feliç. Un altre moment emotiu ha estat quan l’Orquestra Metropol ha cantat la cançó La clienta, que va dedicar a l’associació el 2007 i del qual se’n va gravar un videoclip a Girona. A més, hi ha hagut un pastís d’aniversari i es van bufar les espelmes.

Tot i així, el moment més emotiu ha estat quan s'ha homenatjat a l’expresident de l’associació (ara vicepresident), Josep Maria Noguer. «Hi ha estat sempre, fins i tot en els moments complicats, i sempre hi és quan el necessitem», ha destacat Mercè Ramírez de Cartagena. Noguer va ser president de l’associació entre 2001 i 2022 i «el que ha fet pel comerç és difícil que ho faci ningú més a Girona», també ha apuntat la presidenta de Girona Centre Eix Comercial.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, ha estat l’encarrega de tancar l’acte i va afirmar que Girona Centre Eix Comercial «és una associació que ha fet molt pel comerç de Girona» i també «molt per la qualitat de vida dels gironins». També ha animat a l’associació a «continuar treballant» i, en aquest sentit, va apuntar que l’Ajuntament vol ser «còmplice» de les «iniciatives que vulguin enfortir el comerç».