L’enginyer Ferran Baqué guanya el concurs per ser el director tècnic de l'empresa d'aigües de Girona

L’empresa pública d’aigües de Girona, Salt i Sarrià tindrà, aviat, un dels tres directius previstos

La seu de CATSA, al carrer Ciutadans.

La seu de CATSA, al carrer Ciutadans. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’enginyer de camins, canals i ports Ferran Baqué i Viader, ha guanyat el procés selectiu obert per ser el director tècnic de la companyia Cicle de l’Aigua del Ter (CATSA) que gestiona l’aigua de Girona, Salt i Sarrià. El seu perfil és el que ha convençut el jurat qualificador i és el que ha proposat pel càrrec. Ara però, queda un període al·legacions i ell mateix ha de confirmar que accepta la plaça. Baqué és, des del juny de 2018 enginyer cicle de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Baqué s’ha imposat en la darrera fase als altres vuit candidats. Els dies 13 i 14 de febrer es van realitzar les proves selectives de les candidatures admeses (examen i entrevista) per a la plaça de direcció tècnica de CATSA. El 23 de febrer, el tribunal es va reunir per valorar els mèrits dels candidats admesos i que es van presentar en totes les fases del procés. El director tècnic cobrarà 72.000 euros anuals bruts.

La selecció va començar el 20 d’octubre amb la publicació de les bases del concurs. Inicialment es van presentar 24 persones però només cinc van portar tota la documentació. En període d’al·legacions es van readmetre vuit candidats que van aportar documents que no havien portat el primer cop, com el carnet de conduir o la vida laboral. Cinc no van passar a la fase final.

Gerent i director financer

D’aquesta manera, CATSA ja torna a tenir un directiu. Encara té oberts dos processos de selecció. Un pel gerent i un pel director financer. Per la plaça de gerent, s’hi van presentar catorze persones i, provisionalment, nou han presentat la documentació vàlida, tot i que es poden presentar esmenes per continuar en el concurs. Pel que fa al director financer, es va intentar un procés urgent però cap dels candidats es va considerar idoni i ara s’ha obert un concurs ordinari amb unes bases on ja no demanen tenir una experiència de cinc anys al sector públic per optar a la plaça.

Subscriu-te per seguir llegint