La Creu Roja inaugura la remodelació de la seu a Girona

El local guanya 60 metres quadrats més destinats a l’atenció, a més de millorar l’accessibilitat de l’edifici i reduir la petjada de carboni

L’acte d’inauguració de la nova seu de l’entitat, aquesta tarda.

L’acte d’inauguració de la nova seu de l’entitat, aquesta tarda. / Marc Martí Font

Meritxell Comas

Meritxell Comas

La Creu Roja ha inaugurat aquesta tarda la remodelació de la seva seu a Girona després de més d’un any tancada. La reforma integral de la seu, ubicada al carrer Bonastruc de Porta número 13, ha permès ampliar els espais dedicats a l’atenció directa, així com també a aules de formació i sales de reunions, passant dels 100 als 160 metres quadrats.

L’actuació també ha permès millorar l’accessibilitat de l’edifici i reduir la petjada de carboni amb la instal·lació de sistemes de climatització i il·luminació més eficients i de baix consum. Aquesta és la primera fase d’una obra més àmplia que inclourà la rehabilitació i la unió física d’aquest espai amb un local del carrer Miquel Blai, propietat de la Creu Roja des de 2001. Aquest segon espai té una superfície de més de 180m2 que, una vegada adequats, permetrà traslladar-hi els serveis que l’entitat ofereix al carrer Bernat Boades. Les obres d’aquesta segona fase estan en procés d’avaluació d’ofertes per a la seva execució i es preveu que acabin abans de finals de 2024.

La remodelació de la seu respon a l’increment d’activitat i a les mancances que presentava l’espai. La rehabilitació han comptat, a més de la inversió de fons propis de la Creu Roja de Girona, amb el suport de la delegació catalana i estatal.

Durant la reforma, els equips d’atenció de l’entitat s’han traslladat temporalment al carrer d’Ibèria i al local del carrer Miquel Blai.

Subscriu-te per seguir llegint