Simulacre d’accident químic en una empresa de Girona

L'exercici reproduïa una fuita de gasolina i un incendi a les instal·lacions, amb un treballador ferit

Un moment del simulacre a l'empresa Exolum de Girona

Un moment del simulacre a l'empresa Exolum de Girona / Bombers de la Generalitat

Eva Batlle

Eva Batlle

Protecció Civil de la Generalitat i l’empresa Exolum han organitzat aquest dimecres un simulacre d’accident químic a les instal·lacions que l’empresa té al carrer Camp de les Lloses de Girona.

El simulacre ha consistit en una fuita en un tanc de gasolina durant una reparació, i posteriorment un incendi. En el marc de l’exercici, s’ha simulat que ha resultat afectat un treballador per intoxicació dels vapors inhalats, la qual cosa ha obligat a activar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la instal·lació en Emergència.

En rebre l’avís de l’accident, l’empresa ha realitzat una primera comunicació al telèfon d’emergències 112, facilitant tota la informació sobre l’accident i l’afectació a persones; i tot seguit ha fet la trucada al CECAT de Protecció Civil per transmetre les mateixes dades o complementar-les. Així mateix, ha informat de l’activació del PAU i de les accions dutes a terme pels equips d’actuació del pla d’autoprotecció (equips d’intervenció, cap de l’emergència, etc.).

Els efetius d'emergències al punt del simulacre

Els efetius d'emergències al punt del simulacre / Protecció Civil

L’objectiu del simulacre ha estat la coordinació entre els diferents actuants i la comunicació i traspàs d’informació entre aquestes estructures. A més d’aquest objectiu global, també s’han fixat objectius relacionats amb aspectes concrets de la gestió de l’emergència i de l’escenari definit, informa Protecció Civil.

En aquest simulacre hi ha participat personal de l’empresa Exolum, els Bombers, el SEM, els Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal de Girona i Protecció Civil de Girona.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat en el simulacre amb els tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil i amb l’equip de guàrdia del CECAT, que ha fet el seguiment de l'exercici.