Salvador Illa entrega al Papa Francesc el llibre El Brodat de la creació de la Catedral de Girona

«És una peça única i excepcional i d'un valor especial pel conjunt de la ciutat», diu la diputada al Parlament de Catalunya i portaveu dels socialistes Gironins, Sílvia Paneque

La visita de Salvador Illa al Papa Francesc.

La visita de Salvador Illa al Papa Francesc. / DdG

DdG

En el context d’una visita a Roma, el cap de l'oposició del Parlament de Catalunya i primer secretari dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa, va assistir ahir a una audiència amb el Papa Francesc, al Vaticà, durant la qual li va entregar un exemplar del llibre El Brodat de la creació de la Catedral de Girona, de Carles Mancho, en el qual l’autor fa una anàlisi d’aquesta peça, considerada una de les grans obres artístiques universals de l’edat mitjana.

Per a la diputada al Parlament de Catalunya i portaveu dels socialistes Gironins, Sílvia Paneque, fer arribar a les mans del Papa Francesc aquest estudi magnífic representa un orgull pels gironins i gironines: «Que el màxim representant de l'Església catòlica rebi un llibre que parla d'una peça tan important pels gironins, dona rellevància al nostre patrimoni i exemplifica el valor que li donem els socialistes gironins». Sílvia Paneque recorda que durant el mes d'abril de l’any passat, tant el primer secretari Salvador Illa com el president del Govern Pedro Sánchez van visitar el Tapis de la Creació a la Catedral de Girona.

«És una peça única i excepcional i d'un valor especial pel conjunt de la ciutat», avalua Sílvia Paneque. El tapís de la creació és una peça de teixit bordada del segle XI que s’exhibeix al museu-tresor de la catedral de Girona. La seva importància rau tant en la dimensió del teixit, com en el programa d’imatges que exposa.