Alerten que algú dispara els animals a Montjuïc

El grup de persones voluntàries que s’encarrega de la colònia de gats denuncia que un dels felins ha estat atacat amb un perdigó

El perdigó amb les restes de pèl del gat atacat.

El perdigó amb les restes de pèl del gat atacat. / Gats de Girona

Tapi Carreras

Tapi Carreras

«Un dels gats de la colònia ha aparegut amb un perdigó». És el lament, i al mateix temps denúncia, de l’associació Gats de Girona - Xarxa Gatera que s’encarrega de tenir cura dels felins de les colònies controlades de gats que hi ha a la ciutat de Girona. Es refereixen a un cas que ha passat recentment a l’entorn del carrer Bellpuig del barri de Montjuïc. L’entitat demana als residents del sector que tinguin cura de les seves mascotes, assenyalant que algun veí «està disparant una arma».

Relaten que un dels gats que controlen ha aparegut ferit per un perdigó que algú hauria disparat. Apunten que el tret s’hauria fet de lluny perquè el perdigó «no ha penetrat al cos, però sí a la pell». De fet, han difós una imatge on es veu el projectil amb restes de pèl de l’animal.

Des de l’associació expliquen que tenen coneixement que algú no vol els gats de la colònia: «Sabem que hi ha alguna persona a la zona a qui li molesten els gats de carrer», indiquen. I continuen assenyalant que «sovint arriben queixes a la bústia d’avisos de l’ajuntament». Tot i això, consideren «inverossímil que hagin estat aquestes persones» i apunten a «un energumen sense escrúpols».

Un delicte

Recorden que aquesta acció està tipificada com un delicte. Amb relació a l’atac, l’entitat ha enviat un avís a l’Ajuntament però admet que no saben qui pot ser l’autor dels trets. En aquest sentit, demanen que «si alguna persona té alguna informació» que es posi en contacte amb ells. «No podem permetre que gent sense cervell faci mal als animals, i de retruc podria fer mal a alguna persona», conclouen.

Subscriu-te per seguir llegint