El Centre Comarcal d’Acollida d’Animals Abandonats del Gironès serà una realitat aquest 2024

El Consell Comarcal aprova el finançament del centre amb un pressupost estimat de 850.000 euros

L'última sessió del Consell Comarcal del Gironès.

L'última sessió del Consell Comarcal del Gironès. / Consell Comarcal Gironès

Josep Coll

Josep Coll

El Consell Comarcal del Gironès va aprovar durant l'última sessió el finançament del Centre Comarcal d’Acollida d’Animals Abandonats, una necessitat urgentment identificada a la comarca. Amb un pressupost estimat de 850.000 euros, s’espera que aquest centre esdevingui una realitat abans de final d’any. La Diputació de Girona, juntament amb el Consell Comarcal i els municipis de la comarca, finançaran aquest projecte que ha rebut el suport unànime dels ajuntaments implicats.

Per altra banda, va avançar també en la creació del Servei Comarcal de Sanejament en Alta de les Aigües Residuals, que esdevindrà un objectiu prioritari durant aquesta legislatura. Aquest servei representa un pas crucial cap a la millora de la gestió dels recursos hídrics a la comarca, respondre a una demanda manifestada per diversos ajuntaments i l’Agència Catalana de l’Aigua.

Amb l’aprovació d’aquesta mesura, es posa en marxa un procés administratiu per establir el marc regulador i les directrius de gestió d’aquest servei, incloent-hi la redacció d’una memòria justificativa i la creació d’una comissió d’estudi multidisciplinària. Es preveu que els documents definitius siguin aprovats durant la sessió del Ple del mes de setembre.