Finalitza l’ampliació del CAP de Cassà que permet doblar les consultes

Les obres han tingut un cost de 2,1 milions i també han i incorporat plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum i l’eficiència energètica

El conseller de Salut en la visita al CAP després de l'ampliació.

El conseller de Salut en la visita al CAP després de l'ampliació. / Departament de Salut

L.T.

L’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cassà de la Selva ha entrat en funcionament avui després d’unes obres que han permès doblar el nombre de consultes que tenia fins ara i passar de 12 a 28, de les quals 21 són de nova construcció a la zona ampliada. 

Les obres han tingut un cost de 2,1 milions i han estat finançades a través del fons europeu REACT-UE. A aquest import cal afegir-hi 320.000 euros més d’inversió de nou equipament no inclosos en el fons REACT, dels quals 240.000 corresponen a equipament clínic que finança el Servei Català de la Salut.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquesta tarda els nous espais acompanyat d’altres autoritats i ha destacat la importància d’aquestes noves instal·lacions «com a resposta a les necessitats de la població i a la incorporació dels nous perfils professionals». «Hem de posar l’atenció primària a l’eix del sistema i que estigui ben connectada amb els hospitals i la resta de recursos de salut, residencials i socials del territori», va assegurar. Així mateix, ha subratllat que aquesta ampliació no només millorarà el servei actual, sinó que també «prepararà el centre per afrontar les demandes futures amb unes instal·lacions modernes i confortables».

Per la seva banda, l’alcalde de Cassà, Pau Presas, ha celebrat la posada en funcionament de l’ampliació. «És una infraestructura molt important pel nostre municipi i per la resta de pobles de l’entorn. Desitgem que l’ampliació suposi una millora del servei i de les prestacions de l’atenció sanitària al nostre poble i del conjunt de l’àrea bàsica de salut».

Les consultes es distribueixen de forma equitativa entre la planta baixa i la primera planta de forma longitudinal en un únic costat, de tal manera que la sala d’espera discorre en paral·lel en tota la seva llargada, amb grans finestres que permeten crear un espai més lluminós i de més confort per als usuaris i professionals. 

A més, l’ampliació compleix criteris d’eficiència energètica amb la incorporació de plaques fotovoltaiques per a la producció d’energia d’autoconsum de l’edifici.

L’ampliació s’ha fet en un edifici annex d’obra nova, ubicat en un solar entre els carrers del Bassegoda i dels Pirineus, adjacent a l’actual CAP i cedit per l’Ajuntament. Amb l’ampliació s’ha modificat l’accés principal, que ara és des del carrer dels Pirineus.

Està previst que Cassà tingui una nova base d’ambulàncies del SEM que oferirà servei durant 16 hores al dia

En total s’ha actuat sobre una superfície construïda de 942,39 m2 (844,12 m2 d’ampliació i 98,27 m2 de reforma). En una segona fase, no inclosa en aquesta actuació, s’executarà una reforma integral de l’edifici actual per adequar espais ja existents que permetran disposar d’una sala de rehabilitació, aula d’activitats comunitàries i una sala d’extraccions. 

D’altra banda, està previst que amb el nou concurs de transport sanitari de Catalunya s’ubiqui una nova base d’ambulàncies del SEM a Cassà. La nova base tindrà capacitat per a una ambulància de suport bàsic que prestarà servei durant 16 hores al dia i permetrà millorar el temps de resposta. La base s’ubicarà en un espai pendent de concretar i que cedirà l’Ajuntament de Cassà. Així que es posi en marxa, permetrà una atenció sanitària de major qualitat, més flexible, eficient i integrada amb la resta del sistema de Salut.