Girona fa controls per evitar que les autocaravanes aparquin fora dels espais autoritzats

Autocaravanes aparcades en un dels carrers del Pla de Baix de Domeny.

Autocaravanes aparcades en un dels carrers del Pla de Baix de Domeny. / DdG

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ajuntament de Girona assegura que la Policia controla que les autocaravanes no aparquin a punts on no està permès. De fet, quan hi ha dies festius, l’arribada d’autocaravanes a la ciutat es multiplica i l’espai autoritzat del Pla de Baix de Domeny queda petit. Això provoca que en carrers de l’entorn s’hi acumuli aquesta tipologia de vehicles que hi estaciona tot i no tenir-ho autoritzat. Aquesta Setmana Santa, per exemple, des de la Policia Municipal es van rebre queixes a través de la taula de seguretat de Domeny per aquest fet. Per aquest motiu, es van posar, almenys, quatre denúncies a autocaravanes estacionades en llocs prohibits. Fonts municipals insisteixen que «des del cos policial es fa un seguiment de la qüestió al llarg de l’any». 

A banda de l’espai condicionat al Pla de Baix de Domeny (condicionada al carrer Riera Bullidors, 31-39), les autocaravanes poden estacionar a la ciutat també als aparcaments del pavelló municipal de Fontajau. El temps màxim d’estacionament permès és de 72 hores.

A la zona de Fontajau, només es permet estacionar, mentre que al Pla de Baix de Domeny, hi ha serveis habilitats, com ara aigua potable i buidatge d’aigües brutes. Té una capacitat de seixanta places.

Autocaravanes fora d'un espai habilitat.

Autocaravanes fora d'un espai habilitat. / DdG

A la resta dels espais públics del municipi no es permet l’estacionament d’autocaravanes i en cap lloc de la ciutat de caravanes.

Subscriu-te per seguir llegint