Dos detinguts per tres robatoris a punta de pistola en una mateixa nit a Girona

Els sospitosos abordaven les víctimes en ple carrer i els Mossos localitzen als lladres una arma simulada

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

ACN

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous dos joves, de 23 i 24 anys, per perpetrar tres robatoris a punta de pistola a Girona en una mateixa nit. En tots els casos, els lladres abordaven a les víctimes pel carrer i, amenaçant-les amb una arma de petites dimensions i amb una navalla, robaven mòbils o bosses de mà. Segons informen els Mossos en un comunicat, el primer robatori ha estat al carrer de la Rutlla, cap a tres quarts de quatre de la matinada. Els dos lladres han abordat tres joves i els han robat els mòbils. Després, han marxat corrent. Cap a les sis del matí, i amb el mateix 'modus operandi', s'han endut el mòbil i la ronyonera a un home que anava pel carrer Calderers. De nou, després han fugit.

El tercer robatori ha estat al carrer Santa Clara. Els dos lladres han intimidat una dona amb la pistola i la navalla, s'han endut la seva bossa de mà i l'han fet caure a terra.

En aquells moments, efectius dels mossos que estaven per la zona fent patrullatge a peu i, amb la descripció dels autors, han localitzat els dos nois al carrer Eiximenis. Els joves, en veure els policies, han intentat fugir. Amb l'ajuda de més efectius, finalment els han pogut interceptar i detenir com a suposats autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació.

Durant l'escorcoll, els agents han trobat una pistola simulada de petites dimensions, una navalla, el moneder i dos telèfons mòbils que corresponien als objectes sostrets en els dos últims robatoris.

Els detinguts, que tenen antecedents, han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.