Preparen una manifestació contra el turisme ciclista a Girona

L’Ateneu Salvadora Catà afirma que Girona “ha arribat al seu límit” i que "cal aturar la proliferació d’apartaments turístics i de negocis destinats al turisme ciclista"

Es preveu sortir la tarda de l'1 de maig i remarquen que Guanyem Girona ha fet una regulació d'apartaments turístics "manifestament insuficient"

Un ciclista circulant per una carretera, en una imatge d'arxiu.

Un ciclista circulant per una carretera, en una imatge d'arxiu. / Sergio Ramos

Tapi Carreras

Tapi Carreras

L’Ateneu Salvadora Catà ha convocat una protesta "contra la massificació turística a Girona" en el marc de les mobilitzacions del Dia Internacional del Treball. En una publicació que s’ha difós a través de les xarxes socials, l’Ateneu afirma que Girona “ha arribat al seu límit” i que "cal aturar la proliferació d’apartaments turístics i de negocis destinats al turisme ciclista".

Fonts de l'Ateneu consideren que la regulació d'apartaments turístics impulsada per Guanyem Girona és "manifestament insuficient" i que "el procés de gentrificació del Barri Vell continua expulsant les veïnes cap a altres zones de la ciutat".

L'Ateneu també denuncia que cada vegada "tanquen més comerços tradicionals i de primera necessitat mentre proliferen negocis destinats al turisme ciclista".

Des de l'Ateneu consideren que cal una actuació molt més contundent per limitar els efectes del turisme i per garantir el dret a l'habitatge a la ciutat. Segons l’Ateneu, la millor manera de frenar el procés de gentrificació és "promoure una resistència activa davant la pressió immobiliària". L’Ateneu posa l’exemple del seu propi contracte de lloguer, que una entitat bancària "pretenia incrementar fins als 2700 euros mensuals i que finalment s’ha renovat en les mateixes condicions gràcies a la pressió social".

L’Ateneu considera que l’economia del país no pot seguir depenent d’un sector molt contaminant i que consumeix recursos essencials i critica el tracte de favor que rep la indústria en plena crisi climàtica.

La manifestació del Primer de Maig sortirà de l’Estació Jove a les sis de la tarda i està organitzada per una desena d’entitats socials i sindicats. També s'hi ha sumat l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell.

L’Ateneu anima a participar-hi amb vestuari negre per “enterrar una ciutat que s’ha rendit davant la indústria turística i immobiliària”.