Jutgen un acusat de violar l'exdona i atacar amb un ganivet el seu xicot a Girona

El processat nega els fets però no dona cap explicació a les lesions de les víctimes

L'acusat de violar l'exdona i agredir el xicot d'ella a Girona.

L'acusat de violar l'exdona i agredir el xicot d'ella a Girona. / ACN

ACN

ACN

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat que s'enfronta a 17 anys i 4 mesos per delictes de violació de domicili, agressió sexual, maltractament, amenaces i lesions. La fiscalia sosté que la tarda del 13 de març del 2022, i després d'enviar-li un missatge amenaçador a la seva exparella, va anar fins a casa de la dona a Girona. Un cop allà, va agafar un ganivet de cuina i va intentar atacar el xicot de la seva ex. Li va clavar un cop de puny i, durant el forcejament, l'arma va caure a terra. Quan el processat va anar a la cuina a buscar un altre ganivet, l'home va fugir. Aleshores, l'acusat va colpejar repetidament la dona i la va violar. El processat nega els fets, però no dona cap explicació a les lesions de les víctimes.

Un fill en comú

L'acusat i la dona havien estat parella durant tres anys i tenien un fill en comú. La fiscalia sosté que l'acusat va saber que la víctima havia començat una relació amb un altre home i que el dia dels fets li va enviar un whatsapp amenaçador dient-li: "Tranquil·la, m'estic assabentant de tot però ja veuràs. Contesta, desgraciada. Calaré foc. Ara vaig cap a la porta".

Segons l'acusació pública, el processat va arribar a casa de la víctima, un pis a Girona, poc abans de les cinc de la tarda. A dins del domicili hi eren la dona, el seu fill de 5 anys i la parella d'ella. Tot i que no li van obrir el portal, va aconseguir entrar al bloc i anar fins a la porta d'entrada al pis. La dona ha explicat que finalment va obrir perquè estava clavant puntades de peu i li va fer por que acabés tirant la porta a terra.

Tan bon punt va obrir, ha explicat la víctima, el processat va anar fins a la cuina i va agafar un ganivet. Aleshores, va començar a recórrer el pis buscant la parella de la dona. El va trobar en una habitació. La fiscalia recull que l'acusat el va intentar atacar, però l'home el va poder desarmar colpejant-li el braç. Llavors, el processat li va clavar un cop de puny i va tornar a anar cap a la cuina a buscar un altre ganivet. El xicot de l'exparella va aprofitar aquest moment per sortir del pis i fugir. La dona ha relatat que el processat estava "molt alterat" i "molt nerviós" i que la va colpejar en dues ocasions a la zona del cap mentre li proferia amenaces dient-li que la mataria. D'un d'aquests cops, la dona va caure a terra i l'acusat es va situar damunt seu, li va treure la roba interior i la va penetrar amb els dits.

Avís a la policia

La víctima va poder trucar a una amiga seva, que va sentir els crits del processat de fons i va anar directament al pis a socórrer la dona. Quan va arribar, el va intentar tranquil·litzar. En aquest moment, una filla major d'edat de la víctima va trucar al telèfon fix de casa i aquesta amiga li va poder dir que avisés la policia. Quan els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc, van detenir l'acusat. Al judici han dit que l'home estava "molt alterat" i "sortit de mare". "El vam fer sortir a fora per evitar que la violència anés a més". Tant la víctima com l'acusat han explicat que el petit va estar tota l'estona dormint i que només es va despertar quan van arribar els agents.

A conseqüència de l'atac, i segons han dit els forenses, la víctima va patir lesions compatibles amb l'agressió sexual i amb els cops. Qui aleshores era el seu xicot també tenia una contusió a l'ull. Ell, però, no ha declarat al judici perquè no l'han pogut localitzar.

Ho nega tot

L'acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat totes les acusacions. Segons la seva versió, ni tan sols va ser ell qui va enviar el whatsapp a la seva ex perquè s'havia deixat el mòbil a casa. El processat ha dit que a la tarda va anar a buscar el seu fill i que sabia que la seva ex estava amb un altre home: "Ella feia la seva vida i jo la meva".

Segons el seu relat, en cap moment va colpejar la dona ni la va agredir sexualment. A més, ha dit que tampoc va clavar el cop de puny a l'home. De fet, ha assegurat que només volia "parlar amb ell", el va tocar per l'esquena i ell es va colpejar contra el seu rellotge quan es va girar. L'acusat no ha donat cap explicació a les lesions que els forenses van localitzar a les víctimes, però sí que ha apuntat que la dona el podria haver denunciat perquè volia la custòdia del nen.

La fiscalia l'acusa d'un delicte de violació de domicili, un delicte de violació, un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència contra la dona, dos delictes d'amenaces, un delicte lleu de vexacions injustes, un delicte lleu continuat de danys (per desperfectes causats al pis) i d'un delicte lleu de lesions. Sol·licita una pena de 17 anys i 4 mesos de presó i multes per valor de 2.520 euros. També vol que indemnitzi la dona amb 10.691,44 euros.

L'acusació pública també demana l'expulsió del processat, que és d'origen brasiler, un cop completes tres quartes parts de la condemna o quan accedeixi a la llibertat provisional. La defensa demana l'absolució. El judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.