Llagostera preveu un estalvi del 78,5% en el consum anual d'electricitat

Es preveu substituir 1.996 punts d'enllumenat amb tecnologia LED de baix consum arreu del municipi

Un operari treballant en la substitució de la llum d'un fanal.

Un operari treballant en la substitució de la llum d'un fanal. / Ajuntament de Llagostera

Josep Coll

Josep Coll

L'Ajuntament de Llagostera preveu un estalvi de llum del 78,49% en el consum anual d'electricitat, el que equival a una reducció significativa de les emissions de CO2 generades per l'enllumenat, amb una estimació de 64.082 quilograms menys de CO2 emesos anualment. Tot això, emmarcat dins les millores del nou contracte d'enllumenat públic, ja que durant l'abril es va començar un projecte integral de substitució de les lluminàries de l'enllumenat públic al municipi. Aquesta actuació contempla la substitució d'un total de 1.996 punts d'enllumenat amb tecnologia LED de baix consum al conjunt del nucli urbà i urbanitzacions.

A més de contribuir a la sostenibilitat ambiental, aquest canvi també suposarà un estalvi econòmic important per al municipi. La inversió inicial en aquesta modernització de l'enllumenat suposarà un estalvi del 47% respecte al preu de licitació, demostrant així la viabilitat econòmica d'aquest tipus d'inversions a llarg termini.

"El canvi i la modernització de les lluminàries suposarà una millora en la qualitat de la il·luminació urbana i en la gestió energètica del municipi" tal com ha destacat l'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs.