Mor Josep Maria Giralt

Va ser Cap de Protocol de la Cambra de Comerç de Girona, directiu del Girona FC i Delegat Territorial de la Federació Catalana de Futbol

Josep Maria Giralt en una imatge d'arxiu

Josep Maria Giralt en una imatge d'arxiu / Marc Martí

Redacció

Redacció

Josep Maria Giralt i Vidal ha mort als 79 anys. Va ser durant dècades Cap de Protocol i director del Gabinet de Presidència de la Cambra de Comerç de Girona. Al marge de la seva dedicació a la corporació empresarial gironina, la seva gran passió va ser el futbol: va arribar a jugar a Tercera Divisió, va ser directiu del Girona FC i Delegat Territorial de la Federació Catalana de Futbol.

Nascut a Olot, de petit es va traslladar a Girona quan el seu pare va ser nomenat director de la línia de tren Girona-Olot. Durant anys, la família va viure al pis superior de l'estació d'Olot. Va estudiar peritatge mercantil, i va treballar en una empresa de pernils abans d'entrar a treballar a la Cambra de Comerç de Girona, en la que passaria 40 anys. 

Però al marge d'assessorar presidents de la corporació empresarial i d'ajudar empresaris, va tenir una relació molt intensa amb el futbol. Va jugar fins als 33 anys -algunes temporades a 3a Divisió- en equips com el Girona (quan jugava a Vista Alegre), el Guíxols, l'Olot, el Salt, el Palamós, el Banyoles o el Bisbalenc.

Un cop retirat, també va assumir càrrecs directius. Va ser president de la comissió gestora del Girona FC el 1979 ("amb Joan Cabratosa i en Josep Pujol vam salvar el Girona", explicava en una entrevista) i ex-directiu en dues etapes més, entre els anys 1988 i 1993 sota les presidències de Pere Ribas i Miquel Mascort. També va assumir la presidència de la Delegació de Girona de la Federació Catalana de futbol. En el món de l'esport també havia dirigit el Col·legi d'Entrenadors.