«Ja n’hi ha prou de control sobre els nostres cossos i les nostres vides!»

La Plataforma Feminista Gironina reclama en el seu manifest una societat justa, lliure, solidària i igualitària

Manifestació del Dia de la Dona del 2022.

Manifestació del Dia de la Dona del 2022. / Marc Martí

Redacció

La Plataforma Feminista Gironina reclama en el seu manifest del 8M, Dia de la Dona, una societat justa, lliure, solidària i igualitària. L’entitat assegura que el feminisme «és l’exemple d’una alternativa transformadora».

«Aquest any volem posar en valor aquestes lluites feministes, aquest teixir invisible, un motor que fa avançar tota la societat, que genera canvis culturals, i que es reflecteix en conquestes legislatives fruit d’aquest treball constant del moviment feminista i sobre el que continuem construint. Perquè entre totes fem del món un lloc millor», apunta el text.

El col·lectiu feminista crida a unir-se a la manifestació que començarà avui a les 18 h la plaça Independència de Girona, i que aplegarà diverses entitats.

El manifest denuncia «la cultura de la violació i la justícia patriarcal» i exigeix «una justícia que ens cregui, un estat que ens protegeixi i una educació per ser lliures i diverses». «Exigim els nostres drets sexuals i reproductius, una maternitat desitjada, l’avortament a la sanitat pública i educació afectiu sexual. Ja n’hi ha prou de control sobre els nostres cossos i les nostres vides!», exposa l’escrit.

«La desigualtat és estructural i ens afecta en tots els àmbits de la vida i de forma multiplicada quan es conjuguen diferents factors com ser dones migrants, trans, grans, joves, amb diversitat funcional, amb problemes de salut mental, víctimes de tràfic i d’explotació sexual o vivim al món rural», apunten.

Paral·lelament, també a les 18 h, començarà una altra manifestació a la plaça 1 d’Octubre organitzada per Coordinadora de Feminismes Anticapitalista, sota el lema «Per una vida que valgui la pena viure».