El truc per evitar que Hisenda no es quedi amb part del teu premi si guanyes la Loteria de Nadal

L'Agència Tributària rep un percentatge del premi, de la mateixa manera que passa amb sorteigs com els Euromilions, la Quiniela o la Primitiva

Imatge d'arxiu Loteria de Nadal

Imatge d'arxiu Loteria de Nadal / Arxiu

Queda gairebé dues setmanes per al Sorteig Extraordinari de Nadal, que se celebrarà el 22 de desembre. Aquest sorteig és tota una tradició i un acte indispensable de les festes nadalenques. Encara que un dels seus premis et podria canviar la vida, molts dels afortunats estan pendents de quant hauran de pagar a Hisenda.

L'Agència Tributària rep un percentatge del premi, de la mateixa manera que passa amb sorteigs com els Euromilions, la Quiniela o la Primitiva. Tot i això, Hisenda no cobra sempre el mateix percentatge, i només intervé quan l'import és superior als 40.000 euros.

En cas de superar aquesta quantitat, l'Agència Tributària exigeix el 20% del premi. Per tant, els guanyadors de la Grossa de Nadal, premiats amb 400.000 euros, hauran de pagar automàticament 72.000 euros a l'Agència Tributària, i per això el guanyador ingressarà 328.000 euros.

Perquè no perdis aquesta part del premi, cal contractar el servei d'una empresa d'assegurances que assegura el premi als participants. Si bé té un cost, ja que heu de contractar l'assegurança abans del sorteig de la Loteria de Nadal, aquesta empresa protegirà l'import que haureu de pagar a Hisenda.