Un pessic de la Grossa de Nadal es queda a Girona i Figueres

Tres dècims del primer premi de loteria, el 88008 premiats amb 400.000 euros cada un, es venen a la ciutat de Girona i la capital empordanesa u

L’administració número 1 de Palamós ven un dècim del segon premi, el 58303 que va resultar premiat amb 125.000 euros

Salt (amb més de 3 milions), Sils, Sarrià de Ter, l’Estartit i Porqueres completen el mapa dels premis

Aquests són tots els números premiats de la Loteria de Nadal 2023

Comprova el teu dècim de la Loteria de Nadal

David Céspedes

David Céspedes

La Grossa de Nadal es va passejar per les comarques gironines, però en aquesta ocasió tampoc va fer parada i fonda. El primer premi de la loteria de Nadal va ser pel número 88008 que va estar molt repartit per tot l’Estat. A Girona, dues administracions, la Sagarrull i la número 7 situada al carrer de la Creu van ser afortunades venent un dècim cada una i, un tercer dècim premiat es va despatxar al centre comercial Nou Centre de Figueres, on hi ha el Carrefour. Cada un d’ells està premiat amb 400.000 euros.

Històricament, la demarcació de Girona mai ha estat afortunada amb el primer premi de la Grossa de Nadal. Per tant, aquesta vegada és també el primer cop que toca la Grossa a la capital gironina. A banda de la curiositat per la combinació dels números amb la repetició de 8 i 0, el primer premi de la loteria de Nadal va ser el que va sortir amb més retard de la història. 

Dues administracions de Girona venen la Grossa de Nadal

Celebració a l'administració de loteria Sagarrull de Girona. / Marc Martí Font

La Grossa del sorteig extraordinari de 2023 va ser molt repartit per tota Espanya. Va arribar majoritàriament a Madrid (50 sèries consignades), Jaén (20) i Écija (Sevilla), on es van vendre 15 sèries. També va caure, encara que ja de forma menys significativa, a València, Balears, Múrcia, la Corunya, Càceres, Terol, Toledo, Granada, Saragossa, Salamanca, Las Palmas, Lleida, Tarragona, Guipúscoa, Castelló, Àvila, Badajoz, Almeria, Navarra, Alacant, Lugo i Màlaga, entre altres llocs. La Grossa va ser l’última a sortir dels grans premis del sorteig i es va fer esperar fins a la novena taula i filferro vuit. El premi va ser cantat per Yesica Paola València Gómez i Francisco Moreno Durán i extret per Elisabeth Obarisiagbon Iyamu i Rosario Martínez García. A Catalunya, la Grossa també va deixar rastre. Concretament, es van vendre dues sèries a Badalona i una més a Sant Vicenç dels Horts i a Tortosa. A més, es van repartir dos dècims a Barcelona i un més en altres sis municipis catalans: Cornellà de Llobregat, Manresa, l’Hospitalet de Llobregat, Horta de Sant Joan i Reus.

Dues administracions de Girona venen la Grossa de Nadal

Celebració a l'administració La Creu de Girona. / Marc Martí Font

El segon premi va ser pel número 58303. Un dècim va ser venut a l’administració 1 de Palamós: en total 125.000 euros i venut també amb terminal.

Salt va ser un altre dels punts afortunats en el sorteig. El 92023, el quart cinquè premi de la rifa de Nadal, es va vendre en 52 sèries a l’Administració número 1 de Salt, situada al carrer Àngel Guimerà, que va repartir 3,12 milions d’euros. L’Administració tenia 130 sèries, però va retornar-ne 78 que no havia venut. Cada dècim està dotat amb 6.000 euros. Va ser un premi molt celebrat i repartit entre molts veïns d’aquest conegut carrer saltenc. 

Un dels premis més matiners va ser un cinquè: el 45353 que va vendre a l’administració de Porqueres regentada per Anna Ballester. En total va vendre tres dècims, premiats amb 6.000 euros cada un, però va ser igualment en una alegria. En la seva història de premis de la loteria destaquen el primer premi en el sorteig del Nen l’any 1996 i cinquè premi de la loteria de Nadal de 1986 que va tocar a molts treballadors de la fàbrica Nestlé. Poca estona després dos clients agraciats amb el cinquè premi d’ahir ja ho van comunicar a l’administradora, però van voler mantenir l’anonimat. Un altre cinquè premi, el 88979 també amb 6.000 euros per dècim va deixar un petit pessic a Sils, Sarrià de Ter i Figueres. En el llarg llistat de petits premis dels cinquens hi ha el 1568 venut a La Jonquera -un dècim- i Blanes. Finalment, a l’Estartit es va vendre per terminal un dècim del 57421. El fet que des de fa un temps es venguin també números per terminal i no per finestreta d’administració fa que els premis siguin més repartits. 

I els que sí que ahir van ballar amb alegria va ser l‘Associació de Cors i Danses Lola Torres de Jaén i és que va repartir fins a 80 milions d’euros. Vint sèries de la Grossa, 88008, es van vendre a l’administració de loteria número 6, La Carrera, de Jaén. El premi va recaure íntegrament a aquesta associació de ball i dansa. «Estic encara en xoc», va indicar Desiré Amaro, la presidenta d’aquesta associació, un dels grups folklòrics amb més solera d’Andalusia. «Estem emocionats, perquè portem poc temps i ja hem repartit la Grossa, que cau per primera vegada a Jaén», va indicar Montse, la lotera d’aquesta administració situada en ple centre urbà de la capital.