Les mascotes més populars dels humans són els gossos i els gats. A Itàlia hi ha uns 60 milions d'animals de companyia i la majoria són gossos i gats. Malgrat les seves diferències d'aspecte i temperament, també hi ha qui té a tots dos i els ha ensenyat a conviure, desmentint la històrica rivalitat entre ells. Sovint, el gos o el gat s'acostuma als ritmes de la família en la qual creix. I pot passar que mengin el mateix que allò que menja la família.

No obstant això, hi ha alguns aliments que poden ser bons per a ells, però altres que són dolents. Els animals tenen funcions intestinals diferents a les nostres i no tot el que és normal que mengem nosaltres és també normal per a ells. Per exemple, poden els gossos i els gats menjar pa sense tenir problemes de salut?

Aquesta és una pregunta que la gent es fa sovint. El pa és un dels aliments més presents a les nostres taules. A vegades l'animal insisteix tant a demanar una mica de menjar que cedim. Però, el pa pot ser perjudicial per a ells i donar-los problemes?

El nostre amic de quatre potes s'acosta sovint a nosaltres quan estem a la taula i ens posa ullets dolços. A més d'això, si la dolçor no funciona, pot tornar-se insistent usant les seves potes o bordant i miolant. En aquestes condicions, és bastant normal donar-los un tros de pa.

Les petites quantitats de pa no són dolentes per als gossos i els gats. De fet, aquest aliment està compost per carbohidrats i fibra que són compatibles amb la seva dieta. L'important és respectar les dosis petites, perquè en quantitats grans i contínues el pa dona fins i tot molèsties gastrointestinals molt doloroses.