Descobreix si la teva mascota és a la llista: les 10 races de gossos més intel·ligents

Si cerques un gos fàcil d'ensinistrar aquestes són les teves millors opcions

Les 10 races de gossos més intel·ligents

Les 10 races de gossos més intel·ligents / wirestock

Sofía Márquez

Els gossos són animals summament intel·ligents, i la seva capacitat intel·lectual ha estat objecte de fascinació dels amants dels gossos durant molt de temps. Algunes races tenen grans habilitats en l'obediència, l'aprenentatge i la resolució de problemes. T'expliquem quines són les 10 races de gossos més intel·ligents.

Les 10 races de gossos més intel·ligents

Border collie

Els border collie són gossos que destaquen per la seva intel·ligència i la seva alta capacitat de concentració. A més, tenen molta memòria i són molt obedients. Són extraordinàriament actius i sempre estan disposats a treballar, per la qual cosa resulten bons gossos per al camp i el pasturatge.

La gran capacitat de concentració i l'esperit treballador els converteix en gossos molt actius que necessiten un exercici intens diari. Si no, acumulen un excés d'energia que els produeix estrès, frustració i avorriment. Si això passa, començaran a tenir comportaments inadequats.

Per això, per adoptar un border collie és imprescindible estimular-lo físicament i mentalment a través d'un bon ensinistrament que els resulti divertit. Aquests gossos pastors són intel·ligents i compassius.

Canitx o poodle toy

Dins la raça Canitx existeixen diferents mides des del Canitx gegant fins al més petit, el Poodle Toy o miniatura. Solen pesar entre 2,5 kg i 3 kg i els podem veure en molts colors com el blanc, el negre o diferents tons de marró.

El pèl arrissat els dóna aparença de peluixos i necessita ser retallat de forma freqüent, per la qual cosa és recomanable portar-los a una perruqueria canina. Són gossos força actius, molt fidels als seus amos i són coneguts per la seva gran capacitat per aprendre coses noves.

Pastor alemany

El pastor alemany és un gos estable, amb un gran instint per defensar la família i una enorme valentia per això ha estat un gos sol·licitat històricament per fer guàrdies. Tot i la seva valentia, la noblesa preval en el seu caràcter; no és agressiu i és molt senzill ensinistrar-los.

A causa del seu cos pot imposar molt, però és un dels millors guardians que podem trobar, a més de ser molt dòcils. Adoren estar amb els amos. Són molt intel·ligents, per la qual cosa serà molt fàcil ensinistrar-los: són molt amables amb els nens però poden ser desconfiats amb els estranys, cosa que els converteix en els gossos guardians perfectes.

Golden Retriever

Amb la seva disposició amistosa i pacífica, el Golden Retriever és una elecció popular per a llars que tenen gats. El golden és un encert segur, és un gos molt juganer però poc sorollós, a més és una de les races més populars i adorades per les famílies. El seu caràcter és molt equilibrat, no és un secret per a ningú que és dels gossos més mimosos i adorables que podem trobar.

Sempre estan disposats a jugar, i són molt oberts amb els estranys, a més d'amables, nobles i intel·ligents. A més de ser dels més afectuosos, és dels que menys borda i no és gens agressius. Es tracta del company perfecte per a tota la família.

Dòberman

El dòberman es caracteritza pel seu entusiasme, lleialtat i fidelitat, i per la confiança que transmet el seu comportament digne de gos guardià. Es tracta d'una raça intrèpida, són conscients del seu poder físic, però això no vol dir que siguin perillosos, només són protectors. Si es veu en situacions de perill farà el possible per protegir la família.

Per tant, es podria considerar el dòberman com un gos valent des de cadell, si et preocupa com es pot comportar amb els nens, pot estar tranquil perquè són molt més delicats amb els petits. A més, a aquesta raça li encanta jugar, de manera que gaudirà molt amb els petits de la casa. L'educació que li donis des de petit marcarà el seu temperament. Si està ben socialitzat, no t'has de preocupar per la seva agressivitat.

Tenen una gran capacitat d'aprenentatge. Poden aprendre observant, així que encara que considereu que mentre l'entreneu està distret o pensa en altres coses, probablement esteu analitzant alguna cosa que us ha cridat l'atenció.

La seva intel·ligència fa que sigui un gos molt obedient, amb molta facilitat per aprendre les ordres. Són molt disciplinats, fins i tot en les situacions de més tensió on altres gossos podrien deixar-se portar pels seus instints el dòberman es mantindrà lleial i obedient.

Labrador Retriever

Aquest gos amigable i enèrgic és conegut per la seva naturalesa gentil. Igual que el golden el labrador resulta encantador pel seu caràcter afectuós i dòcil, i a més són tremendament intel·ligents. És la mascota perfecta per a les famílies amb nens, tenen molta energia i els hi encantarà jugar amb els petits de la casa.

Shetland Sheepdog

S'assembla molt als collie i de vegades és fàcil confondre'ls, es troba entre els gossos més intel·ligents del planeta perquè és capaç de comprendre una ordre nova en menys de 5 repeticions. Pot obeir a la primera vegada una ordre en el 95% o més de les vegades. Amb aquests números se certifica la rapidesa d'aquesta raça per assimilar nous conceptes.

Papillon

La intel·ligència del papillon és indiscutible, té un desig constant de complaure, per la qual cosa no suposa una gran dificultat a l'hora d'educar-lo perquè obeeixi i aprengui noves ordres.

La seva facilitat d'ensinistrament el converteix en el millor company per fer algunes de les tasques domèstiques conjuntament.

Rottweiler

A priori, un rottweiler és un can distant, no t'estranyis si no és al teu costat tota l'estona, però si et perd de vista et seguirà per comprovar que tot està bé, ja que són molt protectors. No tenen dependència emocional i són tolerants a la solitud, per la qual cosa no us molestarà si ha de passar temps només a casa.

Amb la família, traurà el costat més divertit i afectuós: li encanta jugar i fa sorolls molt còmics quan es relaxa.

La intel·ligència del gos ha d'estar molt ben gestionada per evitar que s'avorreixi si li repeteixes sempre la mateixa rutina. Necessiten innovació i activitats que suposin reptes per mantenir la ment desperta.

Només passejar-lo no és suficient, necessita fer molt exercici per aconseguir mantenir el seu temperament equilibrat.

Gos ramader australià

El gos ramader australià és tan enèrgic i intel·ligent que necessita estar en procés d'ensinistrament i educació des de ben petit. Es tracta d'una raça lleial, valenta, enèrgica i intel·ligent. Aprèn ràpidament les normes, ordres i exercicis a complir. Si no l'eduques desenvoluparà la seva intel·ligència a fer coses que només resultin útils a ell mateix, cosa que passa amb tots els gossos que són molt intel·ligents.

Aquestes 10 races destaquen per la seva capacitat per aprendre, adaptar-se i treballar amb els humans. En triar un company pelut, conèixer la intel·ligència inherent de la raça pot ser un factor crucial per satisfer les necessitats específiques de convivència i activitat.