La ciència demostra que aquesta és la raça de gos més intel·ligent

Un estudi de la universitat d'Hèlsinki posa fi a l'etern debat

La ciència demostra que aquesta és la raça de gos més intel·ligent

La ciència demostra que aquesta és la raça de gos més intel·ligent / CC0

Els gossos són els companys perfectes de l'home i cadascuna de les races tenen característiques que els diferencien i els tornen únics. A causa d'això, molts es pregunten quins són els més llestos. Doncs bé, ara sembla que ja hi ha una resposta científica per a aquesta qüestió.

Els investigadors de la Universitat d'Hèlsinki han conduït un estudi de més de 1000 exemplars de 13 races diferents. Hi han participat les races de can següents: Border Collie, Cocker Spanial Anglès, Golden Retriever, Hovawarat, Kelpie Australià, Llaurador Retriever, Pastor Alemany, Pastor Belga Malinois, Pastor Oveller Australià, Gos d'Aigua Espanyol, Gossos Mixts, Shetie i Lapphund Finlandès.

A través d'un total de deu proves, set d'elles cognitives i tres conductuals més, se n'ha determinat l'astúcia. Els resultats han conclòs que les principals diferències apareixen en realitzar els tres darrers tests. Cadascuna de les races té fortaleses i debilitats diferents, però en general n'hi ha una que destaca per sobre de la resta. A continuació, trobareu els tres primers llocs més alts de l'estudi:

  1. Pastor Belga Malinois: 39 puntos.
  2. Border Collie: 26 puntos.
  3. Hovawart: 25 puntos.

Finalment, també cal destacar que el Gos d'Aigua Espanyol ha sumat un total de 24 punts, acabant en quart lloc, molt a prop del Hovawart. Aquesta raça prové d'Andalusia i se'ls solia emprar com a gossos pastors o de caça.