Puc donar alvocat a la meva mascota?

T'expliquem si el superaliment de moda entre humans està recomanat per la teva mascota

Compte amb l'alimentació: ells són més sensibles que nosaltres i no tot els està permès

És bo donar alvocat al teu gos?

És bo donar alvocat al teu gos? / margenauer / CC0

A. Nego

Cuidar la salut de les nostres mascotes és essencial. Nosaltres, com humans, també ens cuidem i ho fem contínuament, buscant aliments miraculosos o beneficiosos per a la nostra salut. Així doncs, avui us portem l'alvocat. Aquest fruit s'ha convertit en un superaliment per a nosaltres per tots els beneficis que té, des de regular el nostre colesterol fins a aportar-nos greixos saludables com a font d'energia; però, és saludable per les nostres mascotes? T'ho expliquem!

L'alvocat i la teva mascota

Moltes vegades, pensant que el que és beneficiós per a nosaltres també ho pot ser per a les nostres mascotes, traslladem alguns dels nostres hàbits als nostres 'peluts'. Si ets dels que ha decidit incorporar també l'alvocat a la dieta del teu gos, deixa de fer-ho, ja que les conseqüències podrien ser irreversibles.

L'alvocat es troba als primers llocs d'aliments no recomanats per a les nostres mascotes. És més, aquesta fruita és una de les que més problemes podria causar al teu gos. El motiu resideix en una substància que es diu pectina, que pot fer malbé el cor i els pulmons de gossos i gats. A més, el seu alt contingut en greix pot ocasionar algun problema digestiu.

Quins aliments estan prohibits per la meva mascota?

Quins aliments estan prohibits per la meva mascota? / freepik

Altres aliments prohibits per a mascotes

Però l'alvocat no és l'únic aliment que pot perjudicar la teva mascota. La xocolata, el raïm, el peix cru, les nous de macadàmia, la cervesa o la ceba també són productes que no hauries d'oferir ni deixar a l'abast de gossos i gats.

Els beneficis de l'alvocat

Amb tot, seria injust no recordar els beneficis dels alvocats per a la salut de les persones. Aquest fruit presenta un alt nivell de greixos bons, saludables per al cos. No només no eleven el colesterol, sinó que és una arma per mantenir-lo a ratlla gràcies a la seva aportació de firoesterols. D'aquesta manera, l'alvocat es converteix en un aliat poderós de la salut cardiovascular. A més, aquest fruit no conté sucres, però sí que és una font de fibra potent.