Els beneficis que comporta la teràpia assistida amb gossos

Teràpia assistida amb gossos

Teràpia assistida amb gossos / Getty Images

Eva Remolina / AMIC

La Teràpia Assistida amb Gossos, també coneguda com a Canisteràpia, implica l'ús de gossos ensinistrats en sessions terapèutiques per millorar la salut emocional i psicològica dels pacients. Aquests gossos poden ser de diferents races, tot i que sovint es prefereixen aquells amb una personalitat calmada i afectuosa.

Les sessions de Teràpia Assistida amb Gossos poden prendre diverses formes, adaptant-se a les necessitats específiques del pacient.

Algunes de les pràctiques més comunes inclouen:

  • Activitats físiques: Jocs, passejades o exercicis amb el gos poden afavorir la connexió emocional i millorar la salut física del pacient.
  • Interacció social: El gos actua com a mitjà per fomentar la interacció social, especialment en aquells amb dificultats per relacionar-se amb altres persones.
  • Relaxació: La presència tranquil·la d'un gos pot ajudar a reduir l'ansietat i l'estrès, creant un ambient relaxant.
  • Entrenament d'habilitats específiques: Alguns gossos estan entrenats per ajudar en tasques específiques, com ara recordar al pacient quan ha de prendre la medicació o proporcionar suport emocional en situacions d'angoixa.
Els avantatges de fer teràpia amb gossos

Els avantatges de fer teràpia amb gossos / freepik

Avantatges de la Teràpia Assistida amb Gossos

  • Millora de l'estat d'ànim: La interacció amb gossos augmenta la producció de neurotransmissors com la dopamina i la serotonina, millorant l'estat d'ànim i reduint la depressió.
  • Fomenta la comunicació: En pacients amb dificultats per expressar-se, la presència d'un gos pot facilitar la comunicació i afavorir la conversa.
  • Reducció de l'ansietat: La sensació de calma que proporcionen els gossos pot ajudar a reduir els nivells d'ansietat, especialment en situacions clíniques o terapèutiques.
  • Estimulació física: Les activitats físiques amb els gossos poden afavorir la coordinació motora i millorar la condició física general.