La llista dels gossos més recomanats per viure amb nens

Cada gos és un món, però segons les races, n'hi ha que són més mansos, sociables i, altres més esquerps, entre altres

Conèixer el seu caràcter és clau per aconseguir una bona aliança entre nens i mascota

Descobreix quina raça de gos és la millor pels teus fills

Descobreix quina raça de gos és la millor pels teus fills / freepic.diller

Pino Saavedra

Quan tenim nens petits i volem tenir una mascota, és molt important determinar quina raça posem dins de casa. Quan parlem de gossos, és important saber que n'hi ha alguns que són molt convenients, i altres que es desaconsellen. Els gossos solen fer molta companyia i poden ajudar a adquirir hàbits saludables com fer esport, ser responsables, reduir l'estrès o l'ansietat i enfortir un llaç afectiu o l'autoestima. La veritat és que tenen un munt de beneficis per a petits i grans. Avui descobriràs les races més convenients per als teus fills.

Per tal de fomentar l'enllaç entre un gos i un menor, és important establir interaccions positives i segures des del principi. Anima el nen a participar en activitats de cura i entrenament del gos, com alimentar-lo, raspallar-lo i jugar-hi. També és crucial que respectis els temps i límits del gos, i que premiïs i reforcis el seu comportament positiu quan interactuï amb el teu fill.

Races més sociables per conviure amb els nens

Tot i que, no tots els gossos tenen el mateix caràcter, hi ha races que són més sociables i afectuosos que altres. Aquestes dues característiques són fonamentals perquè un gos pugui viure amb un nen, de manera que aquí tens una llista amb les millors races de gossos per viure amb nens:

Crea una aliança entre la teva mascota i els teus fills

Crea una aliança entre la teva mascota i els teus fills / freepik

  • Golden Retriever: són gossos extremadament pacients i tolerants, cosa que els converteix en excel·lents companys per a nens de totes les edats. Els Golden Retrievers són coneguts pel seu amor incondicional cap als nens i la seva disposició per jugar i participar en activitats familiars. El seu temperament equilibrat i la capacitat per adaptar-se a diferents entorns els converteixen en una opció popular per a famílies amb nens.
  • Labrador Retriever: és una de les races més populars per a famílies amb nens. Són gossos amigables, juganers i sociables que gaudeixen de la companyia de persones de totes les edats. Tenen una naturalesa afectuosa i molta paciència amb els nens. Són gossos molt actius i enèrgics que gaudeixen d'activitats a l'aire lliure i jocs de cerca, cosa que els converteix en companys ideals per a famílies actives.
  • Beagle: és un gos alegre, curiós i extremadament sociable. Són coneguts per la seva naturalesa amigable i la seva disposició per interactuar amb nens i adults per igual. Són gossos molt juganers i afectuosos que gaudeixen de la companyia dels nens. La seva mida compacta i la seva personalitat vivaç els converteixen en excel·lents mascotes per a famílies amb nens actius.

Encara que, aquestes són les millors races de gossos per conviure amb nens, el cert és que cal posar en pràctica una sèrie de consells que facilitin la proximitat entre el nen i el gos. Un dels aspectes crucials a l'hora d'educar un gos és que s'acostumi a interactuar amb altres nens i altres mascotes. A més, cal treballar amb l'animal perquè sigui obedient i supervisar les interaccions entre el gos i els menors.