Estàndards de qualitat diferenciada i certificada
Tots dos productes propicien el desenvolupament econòmic, social i ambiental i tenen reconeixement i prestigi al mercat
La denominació d’origen protegida (D.O.P.) és un dels règims de qualitat a la Unió Europea, que específicament compleixen la D.O.P. Musclo de Galícia i la D.O.P. Cava. Així, tots dos ofereixen productes de qualitat diferenciada i certificada, vinculats a les tradicions, al territori, al mar, a la cultura i a la gastronomia, propiciant el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de les comunitats locals. Tots dos són líders en les seves categories i es conceben com a productes amb una elevada connotació social que promouen una filosofia sostenible.
D.O.P. Musclo de Galícia
Des del començament de les seves activitats el 1994, el Consell Regulador que gestiona la DOP Musclo de Galícia té per objectiu promoure la qualitat del musclo des del seu cultiu fins a la seva distribució, garantint un producte que compleixi amb les expectatives del consumidor. La D.O.P. inclou tota la cadena productiva incloent-hi la depuració, la transformació i la comercialització, alhora que garanteix que el producte ha sigut sotmès a estrictes controls d’origen i qualitat, des de l’obtenció de la llavor fins a la venda al consumidor. El 2007, es va convertir en la primera Denominació d’Origen europea per a productes del mar i, ara, és l’única a Espanya. La D.O.P. inclou 2085 muscleres, 53 empreses i ocupa aproximadament 20.000 persones, amb una facturació anual del voltant de 112 milions d’euros en primera venda.
Característiques del Musclo de Galícia
És l’únic que pot fer ús de la denominació Galícia i Ries Gallegues, que representa un medi natural i una forma de cultiu única, que el doten d’una qualitat i unes característiques organolèptiques –sabor, aroma– i nutricionals diferencials. El producte acabat pot ser musclo fresc o elaborat, distribuït a través de canals com l’alimentació majorista i minorista, el comerç electrònic i el sector Horeca.
D.O.P. Cava
La Denominació d’Origen Protegida Cava és l’única especialitzada en vins espumosos de qualitat a Espanya, elaborats mitjançant el mètode tradicional en ampolla. Va sorgir el 1972 i es regeix per estrictes requisits d’elaboració i traçabilitat, des de la vinya fins a l’ampolla final que es consumeix. De fet, representa 6.284 viticultors, 350 cellers i el seu èxit sobrepassa fronteres comercialitzant-se en més de 100 països.
El cava només es disfruta amb moderació Min.11º Máx.12,5º
Característiques de la D.O.P. Cava
El seu brillant i harmoniós sabor es deu al perfil del raïm de les seves vinyes, al costat del Mediterrani. I és que, la seva versatilitat gastronòmica, a més de la seva atractiva relació qualitat-preu, són alguns dels seus avantatges més competitius. Quant al producte, hi ha cava blanc i rosat, quatre categories segons el temps de criança en ampolla: Cava de Guarda (mínim 9 mesos), Cava de Guarda Superior Reserva (mínim 18 mesos), Cava de Guarda Superior Gran Reserva (mínim 30 mesos), i Cava de Guarda Superior Paratge Qualificat (mínim 36 mesos).
- Els metges demanen eliminar-lo dels sopars: té fama de saludable, però no ho és
- El truc de la fregona que fa embogir a tothom: les juntes queden impecables
- Així captava a noies el lama detingut per donar mercuri als seus fidels: "La relació sexual serà un instrument de més consciència
- Gairebé 18.000 persones es presenten a les oposicions per a cobrir 9.344 places docents a Catalunya
- «Després d’un any amb fàrmacs antiobesitat es torna al mateix pes»
- Quin temps farà aquest dissabte a Girona?
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Tanca la residència Bellamar de Platja d’Aro