Madrid acull la gran cita europea del sector de la seguretat

Organitzat per IFEMA MADRID i amb un 28,2% més d'expositors que l'any passat, SICUR es consolida com a millor aparador del sector de la seguretat a Espanya.

Fòrum SICUR se celebra del 27 de febrer a l'1 de març i està organitzat per IFEMA MADRID

Fòrum SICUR se celebra del 27 de febrer a l'1 de març i està organitzat per IFEMA MADRID

SICUR és el gran referent internacional a Espanya de la seguretat. Cada dos anys reuneix a Madrid empreses, associacions, professionals i usuaris de la seguretat global en els àmbits públic i privat. La innovació i el desenvolupament tecnològic són els grans protagonistes d'aquesta trobada professional que aborda la seguretat integral amb l'objectiu de continuar afavorint el benestar i el desenvolupament social.

Foro SICUR se celebra del 27 de febrer a l'1 de març i està organitzat per IFEMA MADRID en col·laboració amb les principals associacions i entitats que representen els professionals i els usuaris del món de la seguretat. Ocupa quatre pavellons i es divideix en Security, Seguretat Laboral i Seguretat Contra Incendis i Emergències. Això es complementa amb l’espai SICUR CYBER dedicat a la ciberseguretat i EXO CORNER, gran novetat d’aquesta edició.

La innovació i el desenvolupament tecnològic són els grans protagonistes de la fira SICUR

La innovació i el desenvolupament tecnològic són els grans protagonistes de la fira SICUR / .

A Security es donaran a conèixer els avenços en seguretat electrònica, física i serveis de seguretat per a la protecció de béns i persones; a Seguretat contra Incendis i Emergències es presentaran tots els productes i solucions orientades a la protecció passiva i activa contra el foc; a Seguretat Laboral es donarà cita l'últim en prevenció de riscos laborals, equips de protecció individual i noves propostes de salut laboral; i a Ciberseguretat es mostraran solucions i eines de protecció de la informació, sistemes i dades sota el paraigua de SICUR CYBER, organitzat en col·laboració amb les revistes RED Seguridad i Seguritecnia.

“En aquesta edició el 24,8% de les empreses participants són estrangeres”

Maria Valcarce, directora de SICUR 2024, assegura que serà una edició molt dinàmica i completa, amb alts índexs de participació. Per segona edició consecutiva s'hibridarà a través de SICUR LIVEConnect, on, de manera virtual, es podrà connectar, intercanviar informació, mantenir reunions i desplegar l'oferta sectorial.

Protagonisme dels cossos i les forces de seguretat de l'Estat

Juntament amb la gran oferta de més de 600 empreses expositores de 31 països, SICUR 2024 comptarà amb la participació destacada de les Forces i els Cossos de Seguretat per donar a conèixer els seus equips a través d'activitats tallers i demostracions. Entre ells, la UME, unitat de referència de les Forces Armades en el sector de les emergències, presentarà la Unitat de Drons i el seu treball realitzat a la Palma i Xile o en el terratrèmol de Turquia l'any passat. La Guàrdia Civil reforçarà la imatge com un Cos Policial usuari final de la més capdavantera tecnologia en seguretat i mostrarà el seu compromís amb les empreses espanyoles. Bombers Madrid comptarà amb una aula experimental focalitzada en la prevenció d’incendis i altres riscos de la llar. L'estand del SAMUR-Protecció Civil desplegarà la nova unitat de vehicle carrossat, Farmàcia Mòbil i un vehicle de Procediments Especials.

A l'estand de la Policia Nacional, l'equip de desactivació d'explosius TEDAX presentarà un dels nous robots de la unitat i el material tècnic. La Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres presentarà Punt Atenes, servei policial per a la detecció de falsificació documental. El Cos de Bombers realitzarà un desplegament amb un panell retroil·luminat amb imatges de diferents maniobres realitzades en intervencions o un dron hexacòpter.

Les Forces i Cossos de Seguretat tindran una participació destacada a la fira SICUR.

Les Forces i Cossos de Seguretat tindran una participació destacada a la fira SICUR. / .

D'altra banda, ESS+ powered by SICUR estarà present a la seva homòloga a IFEMA MADRID, SICUR, entre els pavellons 6 i 8. ESS+ celebrarà el seu 30è aniversari del 21 al 23 d'agost de 2024 a Bogotà amb la creació de dos nous salons: Seguretat Laboral i Contra Incendis i Canvis Climàtics. D'aquesta manera, ESS+ powered by SICUR reitera el compromís de proporcionar solucions proactives en els desafiaments presents i futurs en seguretat i protecció a Llatinoamèrica.

EXO CORNER, nou espai

Creada en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica (IBV), referència nacional al camp dels exoesquelets, EXO CORNER és la gran novetat d'aquesta fira. En aquest nou espai s'abordarà la irrupció dels exoesquelets en el sector de la seguretat i la salut laboral i es presentaran els models més nous per part d'empreses fabricants i distribuïdores, els darrers estudis i innovacions en aquest camp i els serveis de valoració de l’efecte d’incorporar aquests dispositius. Les entitats confirmades a EXO CORNER que exposaran en exclusiva les seves solucions són IBV i les empreses Biosafety-Iruña Tecnologías de Automatización, Ergosante-Hapo, Gogoa-Cyber Human Systems i Healthy Technical Suits.

EXO CORNER albergarà també demostracions i xerrades breus en què diversos experts abordaran els reptes i oportunitats en relació amb la introducció d'exoesquelets en la seguretat i salut laboral com a part d'equips especialitzats per a aplicacions militars, policials i de resposta a emergències. Gràcies als exoesquelets, es millora el confort i es redueixen les molèsties musculars.