26 de juliol de 2018
26.07.2018
Diari de Girona

Kia Ceed: Esportivitat compacta

La casa coreana actualitza completament la gamma compacta amb un producte dissenyat i desenvolupat de manera específica per a l´usuari europeu

26.07.2018 | 21:44
Kia Ceed: Esportivitat compacta

Amb gairebé 1.3 milions d´unitats matriculades des del seu llançament el 2006, el Ceed s´ha convertit en una peça clau per a la marca coreana en el mercat europeu. Un protagonisme, el d´aquest model compacte coreà, que adquireix ara una rellevància més gran amb la presentació de la seva tercera generació, que al mercat arribarà el mes de setembre.

El nou Ceed –que perd l´apòstrof de la seva anterior i més complicada denominació Cee´d–, es presenta més europeu que mai. Es tracta d´un model dissenyat i desenvolupat a Frankfurt pensant en els gustos dels clients del vell continent i amb tot allò necessari per oferir un bon rendiment a les carreteres d´Europa.

Construït sobre la nova plataforma «K2» de Kia, el nou Ceed és 20 mm més ample (1.800 mm) i 23 mm més baix (1.447 mm) que el seu predecessor. La seva distància entre eixos es manté igual, amb 2.650 mm, mentre que el volant anterior ha estat reduït 20 mm (fins a 880 mm) i el darrere allargat uns altres 20 mm (ara 780 mm). Altres espais optimitzats han estat l´amplària entre els seients per als passatgers posteriors i el forat vertical en la primera fila.

A més a més d´una major amplitud, els ocupants gaudeixen d´una qualitat de vida a bord superior a la de l´anterior Ceed, gràcies a una estudiada ergonomia dels elements i controls de tot l´habitacle, a la utilització de materials nobles i a la introducció de tecnologies d´avantguarda en el marc de la connectivitat i el tan de moda concepte d´«infoentreteniment». Per això, es pot equipar una pantalla tàctil flotant en formats de 7 o 8 polzades, la de major grandària associada al sistema de navegació.

Pel que fa a la gamma de propulsors, el nou Ceed comptarà amb tres motors benzina i dos de dièsel. En el primer cas, les alternatives seran les unitats ja conegudes d´1.4 MPi de 100 CV, al costat dels T-GDI 1.0 (de tres cilindres i 120 cv) i 1.4 de 140 cv. L´oferta dièsel es basarà en l´1.6 CRDi en els nivells de potència de 115 i 136 cv. Tots els motors estan associats de sèrie a una caixa de canvis manual de sis velocitats, si bé els nous 1.4 T-GDi i 1.6 CRDi es poden triar de manera opcional amb la caixa de canvis de 7 velocitats amb doble clutch de la marca coreana.

El 2019, el Ceed estarà disponible amb la tecnologia EcoDynamics + 48 v Mild-Hybrid, que proporcionarà una major reducció de les emissions. Aquest model complementarà l´acceleració amb potència amb una bateria de 48 volts, mentre que el nou sistema d´arrencada Mild-Hybrid mantindrà el motor apagat més temps amb una funció «Stop & Start» mòbil.

En matèria de seguretat, tots els nous Ceed estan equipats de sèrie amb control electrònic d´estabilitat i el sistema de gestió de l´estabilitat de Kia (VSM). D´aquesta manera, si detecta una pèrdua d´adherència, assegura l´estabilitat en freqüència i en corba, convertint el Ceed en un vehicle més divertit i segur. Així mateix, i en la línia d´innovació pel que fa a assistència a la conducció, aquesta gamma compacta comptarà com a part del seu equipament original l´assistent dinàmic per a carretera, el detector de fatiga del conductor, l´assistència de manteniment de carril i el Sistema d´advertència de col·lisió frontal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook