La Direcció General de Trànsit (DGT) ha presentat el nou radar amb el qual està treballant: el Trucam II. El velocímetre làser és capaç de detectar infraccions de velocitat a un radi d'entre 1.200 metres i 1.500 metres. A més a més, permet detectar altres infraccions com l'absència del cinturó de seguretat dels integrants d'un vehicle o l'ús del mòbil al volant.

El Trucam II actualment està en fase de proves i encara no multa. Per al moment es desconeix quan començarà a multar una vegada verificada la seva utilitat i funcionament.

Amb la nova adquisició de la DGT els conductors ja no podran usar l'artifici habitual de frenar una vegada s'arriba a un radar i d'accelerar quan s'ha deixat endarrere, ja que l'aparell és capaç de multar en qualsevol direcció, és a dir, pot veure tant vehicles que s'allunyen com aquells que s'aproximen, fent gairebé impossible veure'l amb antelació.

La segona generació del Trucam, fa un any que s'anunciava al Saló Internacional de la Mobilitat Segura i Sostenible per part de la companyia Tradesegur, el proveïdor de radars de la Direcció General de Trànsit.