Si heu rebut una multa de la DGT a través d'un SMS: Compte, pot ser una estafa

Els ciberdelinqüents suplanten la identitat de la DGT per intentar robar les nostres dades personals

Si heu rebut una multa de la DGT a través d'un SMS: Compte, pot ser una estafa

Si heu rebut una multa de la DGT a través d'un SMS: Compte, pot ser una estafa / Europa Press

La Direcció General de Trànsit (DGT) és l'organisme responsable de vigilar el compliment de la normativa en material de trànsit a Espanya. Com a organisme oficial que és, tan sols comunica sancions a través de correu postal o mitjançant la Direcció Electrònica Vial (DEV).

Per tant, si recentment heu rebut un SMS amb una presumpta multa, el més probable és que es tracti d'un intent d'estafa.

Ha estat la mateixa DGT la que ha publicat recentment a xarxes socials un missatge que advertia de la possibilitat que els ciberdelinqüents s'estiguin fent passar per l'organisme per intentar robar dades personals i bancàries als estafats. Es tracta d'un nou cas de smishing a través del qual l'altra part vol que hi confiïs suplantant la identitat de la DGT.

La víctima rep un SMS d'un número desconegut que us adverteix d'una multa de trànsit pendent de pagament. L'objectiu és que mostris interès pel missatge, premis a l'enllaç i introdueixis les teves dades en una pàgina que simula ser el portal de la DGT, però en realitat no ho és.

"Ni SMS ni correus electrònics. DGT només comunica les sancions per correu postal o a través de la Direcció Electrònica Vial (DEV) si estàs donat d'alta en aquest sistema de notificacions electròniques", recorda l'organisme.