S'ha acabat fer aquaplanning amb Goodyear SightLine: la IA ha arribat amb força

La seguretat del vehicle està en bones mans

Software i pneumàtics, connectats!

Evita l'aquaplanning amb aquest nou sistema de seguretat

Evita l'aquaplanning amb aquest nou sistema de seguretat / freepik

Edgar Vivó

Goodyear la torna a fer grossa! I és que aquest gegant dels pneumàtics té primícia en innovació. Aquesta vegada ens presenta una eina nova, la qual integra les tecnologies d'intel·ligència dels pneumàtics amb el software de control de moviment del vehicle. Tire & Rubber Company, líder mundial en mobilitat connectada, i ZF, líder mundial en sistemes de vehicles i tecnologia industrial, juntament amb Goodyear han creat Goodyear SightLine; us expliquem com funciona!

A través de la investigació col·laborativa, la simulació virtual i les proves al món real, Goodyear i ZF han demostrat amb èxit com una solució integrada pot millorar l'experiència de conducció, amb un millor rendiment, seguretat i nivell de confort. Reduint principalment el risc d'"aquaplaning". El sistema Goodyear SightLine és capaç de detectar l'"aquaplaning" parcial amb antelació i donar recomanacions sobre la velocitat òptima per millorar el control del vehicle. A més, quan es detecta una pèrdua més gran d'unió, el sistema pot ordenar als actuadors del xassís que apliquin mesures correctores, estabilitzant el cotxe.

La sinergia entre les capacitats de Goodyear SightLine i cubiX pot proporcionar una capacitat de resposta més gran del vehicle, amb moviments de direcció més directes i lineals, i una millor resposta en els girs que dona com a resultat un augment de l'estabilitat, reducció de la càrrega de treball del controlador i minimització de les intervencions intrusives.

"Els pneumàtics són l'única part del vehicle que toca la carretera i en digitalitzar aquesta connexió i equipar els actuadors de control del vehicle amb informació crítica, podem ajudar a optimitzar el rendiment i la seguretat del vehicle", va dir Chris Helsel, vicepresident sènior d'Operacions Globals i director de Tecnologia de Goodyear. “Aquesta col·laboració amb ZF és una excel·lent manera de demostrar allò que la intel·ligència dels pneumàtics, els coneixements pràctics i les aplicacions de software d'avantguarda poden fer per la mobilitat”.

"Goodyear SightLine reforçarà la nostra connexió amb la carretera i ampliarà l'abast i el valor de cubiX® donant suport a l'era dels vehicles controlats per software", va dir Martin Fischer, membre del Consell de Direcció responsable de la divisió ZF Chassis Solution. “En integrar-se als nostres ecosistemes, els nostres clients desbloquejaran un ventall de possibilitats per personalitzar i optimitzar les solucions tant en el moviment del vehicle com en la intel·ligència dels pneumàtics.”