S'ha congelat el teu parabrisa? Això és el millor que pots fer per a treure el gel

Amb la baixada de temperatures els cotxes pateixen més del normal

Els trucs per a evitar trobar el parabrisa congelat al matí

Els trucs per a evitar trobar el parabrisa congelat al matí / Pixabay

Fernando Álvarez

En els últims dies una onada de fred està assotant el nostre país, i els vehicles que dormen al carrer a la nit estan començant el dia amb capes de gel en gairebé tots els seus vidres. De fet, alguns cotxes fins i tot no aconsegueixen arrencar a causa de les baixes temperatures. A continuació et portem alguns consells per a poder descongelar el parabrisa i afrontar aquesta onada de fred de la millor forma possible.

Evitar el gel

Primer de tot, el millor que pots fer perquè el teu vehicle no pateixi durant l'hivern és aconseguir una plaça de garatge, ja que no només evitarà les baixes temperatures sinó que no hauràs de gratar el gel del parabrisa als matins. No obstant això, com no tothom s'ho pot permetre o no està disposat a pagar per això, hi ha altres consells que pots tenir en compte.

Els retrovisors també corren perill de congelar-se

Els retrovisors també corren perill de congelar-se / Pixabay

En primer lloc, i si estem parlant d'una motocicleta, el millor és que abans d'anar a dormir la cobreixis amb una funda, si en tens, per a evitar que el gel la cobreixi per complet. Si parlem d'un cotxe, pots posar un tros de tela o plàstic o una estoreta al parabrisa, i fins i tot hi ha fundes per als retrovisors que evitaran que aquests elements es congelin.

El millor és que cobreixis el vidre davanter completament i, amb ajuda de les portes davanteres, deixis atrapada l'estoreta o el material que estiguis usant perquè no voli si a la nit s'aixeca el vent. És molt important que el material que usis o el parabrisa no estiguin humits quan el col·loquis, perquè podria enganxar-se al vidre en congelar-se.

Els cotxes pateixen amb les temperatures extremes de l'hivern

Els cotxes pateixen amb les temperatures extremes de l'hivern / Pixabay

Treure el gel

Si per desgràcia no has deixat res cobrint el parabrisa a la nit i en arribar al teu cotxe al matí els vidres estan coberts de gel, el més probable és que hagis de gratar amb una espàtula (les pots aconseguir a qualsevol lloc a un preu molt barat). No obstant això, existeix un truc amb el qual podràs fondre el gel ràpidament sense necessitat de fer molt d'esforç.

Barrejant en una ampolla aigua i alcohol (la proporció adequada és una part d'aigua i dues d'alcohol) i ruixant aquest líquid sobre el parabrisa podràs veure com el gel desapareix ràpidament. És important que mai tiris aigua calenta sobre el vidre gelat, perquè podries trencar-lo per la diferència de temperatura amb l'aigua.